Michael Crombeen nieuwe trainer Sporting Martinus

Sporting Martinus heeft Michael Crombeen als nieuwe hoofdtrainer gecontracteerd. Met ingang van het nieuwe seizoen 2023-2024 zal Crombeen de zondagselectie van de Amstelveense tweedeklasser onder zijn hoede nemen.

De huidige trainer Tom Verhoek gaf een tijdje geleden bij de club aan dat hij komend seizoen voor zijn UEFA A-diploma wil gaan, een opleiding die niet te combineren is met het trainerschap. Sporting Martinus moest dus op zoek naar een opvolger. “Aan de hand van een zorgvuldig opgesteld profiel hebben we met een aantal kandidaten gesproken waarna al snel bleek dat Michael onze voorkeurskandidaat was” aldus Bestuurslid Technische Zaken Arjan Bisseling.

Crombeen heeft op 34-jarige leeftijd een rijk verleden als trainer-coach opgebouwd. Zo heeft hij diverse jeugdteams gecoacht in de BVO- en topamateuropleidingen van RODA ’23, Ajax, AFC, AZ en Koninklijke HFC, gestaag opgebouwd van leeftijdscategorieën O12 tot O21. Dit seizoen is hij trainer van Koninklijke HFC O21. Daarnaast heeft hij een jaar lang in Canada een voetbalacademie gerund en haalde hij in 2021 zijn UEFA-A diploma. Voor Crombeen wordt het trainerschap bij Sporting Martinus zijn eerste klus als hoofdtrainer van een seniorenteam. Dat hij uit Amstelveen komt, was voor de vereniging een pre.

Sporting Martinus-voorzitter Rick van Bruggen is zeer content met de komst van Crombeen: “In Michael hebben we wederom een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer-coach weten te contracteren. Met de komst van Tom Verhoek vijf jaar geleden hebben we ook voor een dergelijk profiel gekozen en dat heeft heel goed uitgepakt. Logisch dus dat we die koers doorzetten. Als je ziet waar we ondanks twee coronajaren en afgebroken seizoenen staan met vorig seizoen het kampioenschap in de derde klasse en nu koploper in de tweede klasse, dan denk ik dat we aardig op weg zijn. Uiteraard gaan we voor een tweede kampioenschap op rij maar uiteindelijk, ongeacht het resultaat deze zomer, zijn we er van overtuigd dat Michael met een frisse blik onze selectie, als groep en spelers individueel, ook weer naar een hoger niveau tilt.”

Ook Crombeen zelf is zeer content met zijn nieuwe uitdaging: “Met mijn ervaring opgedaan bij diverse jeugdopleidingen had ik de keuze daar in verder te gaan of een assistent rol op derde- of tweede divisieniveau in te vullen. Ik ben nu echter zover dat ik als hoofdcoach voor een groep wil staan en ben dus op zoek gegaan naar opties in die positie. Ik ken en volg Sporting Martinus al langere tijd en zie hoe de club zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Organisatorisch, met de jeugdopleiding en nu ook met het eerste én tweede elftal zit dat gewoon heel goed in elkaar. Met de geheel nieuwe accommodatie is het al met al een prachtige club om aan de slag te gaan en een mooie uitdaging om een passend vervolg te geven aan de goede resultaten van de vorig en dit seizoen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)