Foto: Hans van Beek

Michel Nok stopt bij Legmeervogels: “Voetbal komt nu op de tweede plaats”

Michel Nok houdt het na één seizoen als hoofdtrainer van Legmeervogels voor gezien. De combinatie met zijn privéleven vergt teveel tijd en energie voor de 46-jarige oefenmeester. Zijn beslissing kwam als een grote verrassing voor de zondag eersteklasser.

Na jarenlang in de voetbalwereld te hebben gelopen, vindt Nok het tijd om het voetbal op de tweede plaats te zetten. “De helft van mijn leven heeft altijd bestaan uit voetbal. Dat was prima, heel leuk en ik heb er hartstikke veel aan overgehouden. Ik ben op zoek gegaan naar een andere uitdaging en die heb ik gevonden in mijn entertainmentbedrijf (M&M Entertainment, red.). Bij Legmeervogels wist iedereen dat ik het druk had en dat is alleen maar meer geworden. Als trainer van een eerste elftal gaat er aardig wat tijd in zitten. Nu kies ik voor mijn bedrijf.”

Tijdens het eerste evaluatiegesprek, vorige week woensdag, maakte Nok zijn besluit bekend bij de technische commissie van de Uithoorners. Zondag kreeg de spelersgroep het na de wedstrijd tegen Assendelft (2-1 zege, red.) te horen. “Het kwam ook voor hun als een verrassing en zij vonden het jammer. Maar je moet op je hoogtepunt stoppen, toch?”, glimlacht Nok. “We zijn er nog niet, maar willen het wel mooi afsluiten. Een plek bij de eerste vier zou een knappe prestatie zijn als ik zie waar we gestart zijn. En misschien zit er dan nog meer in.”

Nok is bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke bij Legmeervogels, nadat hij twee jaar de leiding had over het tweede elftal. Een definitief afscheid van de voetbalwereld hoeft dit niet te betekenen voor de oud-speler van Haarlem, Telstar en De Graafschap. “Hoofdtrainer zijn kan altijd nog. Ik heb er nu voor gekozen om mijn bedrijf goed op te bouwen. Als ik in de toekomst terugkeer, moet ik alles wel goed op de rails hebben.”

Foto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)