Lars Middelwijk

Middelwijk komt terug naar Ajax Zaterdag: “Plezier in voetbal terugvinden”

Lars Middelwijk keert na dit seizoen terug naar Ajax Zaterdag, waar hij al eerder tussen 2014 en 2018 in actie kwam. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor DOVO, de club die hij deze zomer vaarwel zegt.

Nieuwe uitdaging

De centrale verdediger annex linksback had sterk het gevoel dat hij deze zomer een nieuwe uitdaging moest aangaan. “Voor mij is de tijd aangebroken om weer naar een andere club over te stappen. Ik heb na mijn vertrek bij Ajax altijd goed contact gehouden met Jan Fleijsman (teammanager) en andere mensen binnen Ajax. Zodoende speelden we tegen elkaar en kregen we wat meer contact. Op die manier is het balletje weer gaan rollen voor een terugkeer bij Ajax.”

Middelwijk gaat om verschillende redenen weer terug naar Amsterdam, maar de voornaamste is om wederom het plezier in het spelletje terug te krijgen. “Het is voor mij simpelweg belangrijk dat ik weer mijn plezier in het voetbal terugvind”, legt Middelwijk uit. “Bij Ajax heb ik simpelweg vier prachtige jaren gehad. Dat is dan ook de reden dat ik voor een terugkeer kies.”

Verwachtingen

Bij Ajax ontmoet Middelwijk weer een aantal clubmensen die er in zijn eerste periode ook al waren. “De club weet wat het aan mij heeft en wat het kan verwachten. We hebben eigenlijk nog geen eens expliciet gesproken over wat we van elkaar verwachten. Natuurlijk ken ik nog een hoop spelers van mijn vorige periode bij de club. Zeker acht jongens zitten nog altijd bij Ajax en dat maakt het zeker leuk.”

DOVO

Middelwijk heeft overigens geen spijt van zijn overgang naar de club uit Veenendaal. “DOVO is een mooie, grote club waar ik twee leerzame jaren heb mogen beleven.  Zeker dit seizoen is er onwijs veel gebeurd bij DOVO. De trainers zijn bijvoorbeeld ontslagen en de technische commissie is opgestapt. Het was écht even een crisissituatie, dus dat maakt het lastig. Hoe ik daar als speler mee omga? Je probeert gewoon het beste eruit te halen en met je team te blijven presteren. Je voelt echter wél dat er een hoop druk op staat.”

Volgend seizoen wil Middelwijk echter weer shinen. “Voornamelijk wil ik weer het plezier in het voetbal terugvinden en lekker veel speelminuten maken. Als ik belangrijk ben voor het team, ben ik helemaal tevreden”, aldus Middelwijk.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ajax Zaterdag

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)