Home / Derde Divisie zaterdag / Middelwijk verlaat Ajax voor terugkeer naar DHSC

Middelwijk verlaat Ajax voor terugkeer naar DHSC

Ajax Zaterdag neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Lars Middelwijk. De verdediger gaat vanaf komende zomer aan de slag bij DHSC waar hij in het verleden ook al speelde.

Middelwijk speelde twee periodes in Amsterdam. Waar hij tussen 2014 en 2018 een succesvolle tijd beleefde op de Toekomst, keerde hij in de zomer van 2020 terug bij Ajax Zaterdag. Mede door corona beleefde hij echter niet de periode waarop hij hoopte. In het eerste seizoen speelde hij slechts een paar wedstrijden met de Amsterdammers, waarna de competitie door het coronavirus moest stoppen. Gedurende het huidige seizoen kwam de eerste competitiehelft vervroegd ten einde.

Aangezien hij in het begin van zijn seniorenloopbaan voor DHSC uitkwam, hield hij altijd contact met zijn oude club. Die besloot hem een voorstel te doen om terug te keren. Waar DHSC momenteel op de tiende plaats staat in de Hoofdklasse, hoopt de vereniging de komende jaren te promoveren naar de Derde Divisie. Daarvoor moet DHSC nog de nodige stappen maken, maar Middelwijk heeft er alle vertrouwen in dat het lukt. “Er ligt een prachtige uitdaging te wachten”, zo merkt hij op.

Voor Middelwijk was het een lastige keuze om Amsterdam te verlaten. “Ik ben natuurlijk niet voor niets teruggekeerd bij Ajax. Ik heb het daar goed naar mijn zin en vond het plezier terug in het voetballen. Tegelijkertijd biedt DHSC me naast de uitdaging voor de komende jaren eveneens de mogelijkheid om weer dichterbij huis te voetballen. Alles bij elkaar leek het me een verstandige beslissing om aan het einde van het seizoen van club te wisselen.”

Middelwijk komt net terug van trainingskamp met Ajax Zaterdag, waarbij hij in Sevilla met zijn ploeggenoten zich voorbereidde op de tweede seizoenshelft. “Ik heb nog altijd veel plezier met deze groep. Bovendien is het een fantastische club om voor te spelen. Ik ben de club erg dankbaar en zal Ajax met veel belangstelling blijven volgen. Eerlijk gezegd ben ik als Utrechter de afgelopen jaren stiekem van deze club gaan houden.”

De komende jaren ligt voor hem bij DHSC een mooie uitdaging te wachten. De 30-jarige Middelwijk moet de ploeg op sleeptouw nemen, al zal hij daarin zijn eigen rol pakken. “Ik ben niet de type die op het veld de leiding neemt, maar achter de schermen heb ik intussen voldoende ervaring om mijn medespelers te helpen. In de kleedkamer kan ik een belangrijke rol gaan spelen. Tegelijkertijd vind ik dat ze me vooral hebben gehaald om de punten binnen te halen. Daar draait alles om.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)