Home / Derde Divisie zondag / Middenvelder Van der Linde scoort erop los voor OFC
Victor van der Linde

Middenvelder Van der Linde scoort erop los voor OFC

OFC heeft met 16 punten uit zes wedstrijden een ideale seizoenstart achter de rug. Controlerende middenvelder Victor van der Linde zette dit seizoen al drie treffers op zijn naam en is dan ook tevreden over zijn prestaties, al ziet hij eveneens voldoende mogelijkheden voor verbeteringen.

De Oostzaanders zijn dit seizoen een team met twee gezichten. Waar de ploeg vaak een gedeelte van de wedstrijd het overwicht heeft, raakt het op een zeker moment de grip kwijt in het duel. “We wonnen meermaals met één doelpunt verschil, waardoor het voor ons ook de verkeerde kant kon opvallen”, merkt Van der Linde op. Afgelopen weekend won OFC met 4-0 van Hoogland. “We leven dit seizoen echt van wedstrijd naar wedstrijd en proberen alles te winnen. Dan zien we wel waar we aan het einde van het seizoen staan.”

Van der Linde is normaal gesproken geen doelpuntenmachine, maar dit seizoen is zijn productie vooralsnog behoorlijk hoog. Zijn treffer in de wedstrijd tegen Dongen was volgens de middenvelder de mooiste van de drie. “Ik maakte een diepgaande loopactie aan de rechterkant van het strafschopgebied en schoot de bal tegendraads in de linkerhoek. De keeper was inderdaad kansloos, wat het doelpunt alleen maar mooier maakte”, stelt Van der Linde trots. Afgelopen weekend was hij goed voor de openingstreffer, waarmee hij de klinkende zege inluidde.

De koploper in de Derde Divisie gaat aankomende zondag op bezoek bij Groene Ster. Het betekent dat OFC een reis van tweeënhalf uur moet maken richting Limburg. “Het is mijn tweede seizoen bij deze club, waardoor ik nog niet goed weet wat me te wachten staat. Hopelijk boeken we een overwinning, want anders wordt de rit gevoelsmatig wellicht erg lang. De lange reis moet echter niet uitmaken: we moeten simpelweg met de volle buit terugkeren naar Oostzaan.”

De competitiestart van OFC belooft veel voor het overige gedeelte van het seizoen. Voor Van der Linde is het duidelijk waar de club heen wil. “De club heeft al vaker uitgesproken dat het voor het hoogst haalbare gaat. Dat is wat mij betreft het kampioenschap. We moeten echter ook reëel zijn dat we de topwedstrijden nog niet hebben gehad. We weten dat we een sterke selectie hebben, maar moeten niet te vroeg juichen.” Van der Linde verwacht niet dat hij dit seizoen tot 15 treffers gaat komen. “Met ons systeem kom ik echter wel meer naar voren te spelen. Hopelijk kan ik belangrijk zijn voor het team en blijven we bovenaan staan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Concordia Elblag

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC