hbok

Mijdrechts kwartiertje doet HBOK in rouw dompelen

Juan Coto, trainer/coach HBOK na 1-5 nederlaag: ‘Verliezen met zulke cijfers is zeker frustrerend’.

Na de harde thuisnederlaag tegen Argon uit Mijdrecht (1-5) is het na de winterstop alle hens aan dek voor de Zunderdorpers. Inmiddels is de ploeg afgezakt richting de degradatieplaatsen, waar concurrenten ook punten te lijken pakken. Het staat kort op elkaar maar er zullen punten gepakt moeten worden.

Het is goed dat HBOK even een winterpauze krijgt. Na de drie eerdere nederlagen in de maand november werd het zaterdagmiddag op eigen veld 1-5 tegen de Argonauten uit het Noord-Hollandse Mijdrecht. HBOK begon wel sterk aan het duel in de kelder van de zaterdag eerste klasse. Via een aantal hoekschoppen kreeg het goede druk op het doel van Juran Doezeman, die zijn ploeg in de eerste helft op de been hield. Ook Joey Potveer, dit seizoen tot met de regelmaat van de klok uitblinker moest af en toe aan de bak. Argon had soms ook niet het vizier goed afgesteld, want het kreeg enkele aardige mogelijkheden. Uiteindelijk was het Davey Claus dat HBOK met een goeie goal op een voorsprong (1-0) mocht zetten.

Op enkele speldenprikjes na was het vooral een kwestie van warmblijven voor de staf, spelers en toeschouwers in de eerste fase van de tweede helft. Er leek weinig aan de hand. Coto: “We zaten met een gevoel op de bank dat we deze wedstrijd over de streep konden trekken.”

HBOK trainer/coach Juan Coto

Met nog bijna 25 minuten op de klok kantelde het duel. Argon moest komen en trainer/coach Pistorius paste daarop zijn wissels aan. HBOK moest gedwongen wisselen op het middenveld en dat kwam de thuisploeg duur te staan.

Even daarna kwam Argon al op gelijke hoogte via Dylan Bergkamp, 1-1. In die laatste fase legde Argon HBOK definitief op de slachtbank. Tim Waning liet Potveer met een fraai schot kansloos, 1-2. Joseph Akutei strooide meer zout in de HBOK wonden: 1-3. HBOK was inmiddels geknakt en het storte compleet – als een kaartenhuis – in elkaar. Het bleef niet bij de 1-3. Erkelly de Sa mocht zomaar de 1-4 binnenschieten, waarna Siep Keulemans de 1-5 voor de statistieken eventjes mocht binnentikken. Ongeloof op de gezichten van alles wat HBOK lief heeft na deze rampzalige zaterdagmiddag.

Juan Coto vatte het kort samen: ‘We hebben vijf goals weggeven. Nadat ons middenveld er anders op kwam te staan was het helemaal weg. De afspraken vervielen, duels werden verloren, we verliezen alle tweede ballen. Ik wil wel omhoog kijken en we gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. Van alle verloren duels had ik steeds het gevoel dat we meededen en konden winnen. Ook vandaag. Ruim zeventig minuten was er weinig aan de hand. Even rust pakken nu en na de winterstop knallen, dan moet het gebeuren, dat kan niet anders.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor 21 januari 2023 in de zaterdag eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)