Mike Dam zorgt tegen Arsenal met twee treffers voor zege FC Aalsmeer

FC Aalsmeer heeft een belangrijke uitoverwinning geboekt op ASV Arsenal. Mede door een vroege rode kaart voor de thuisploeg won FC Aalsmeer met 0-2.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de ploeg van Ted Verdonkschot op een voorsprong te staan. Mike Dam wist een voorzet van Daan Vaneman overtuigend binnen te werken: 0-1. Het was een teleurstelling voor Arsenal dat even later een directe rode kaart kreeg. Omar Boukhari ging in de fout en moest van de arbitrage van het veld af.

Arsenal - FC Aalsmeer

Voor FC Aalsmeer maakte het de situatie dan ook eenvoudiger. De nummer drie van de competitie liet de bal rustig rondgaan en probeerde zo tot kansen te komen. Veel gebeurde er in de rest van het duel daarom niet meer. Het lukte de bezoekers nog wel om de voorsprong te verdubbelen. Opnieuw was het Vaneman die Dam in stelling bracht en wederom was het raak: 0-2.

Arsenal - FC Aalsmeer

“Dit is voor ons een zeer belangrijke overwinning”, zo liet Verdonkschot na afloop weten. “We zijn vandaag rustig gebleven en hebben nauwelijks wat weggegeven. Al seizoenenlang is Arsenal voor ons een angstgegner, dus het is fijn dat we met een goed resultaat naar huis gaan.”

Bij Imro Wielkens overheerste na afloop een teleurgesteld gevoel. “Na de rode kaart zijn we niet meer in staat geweest om het FC Aalsmeer moeilijk te maken. We probeerden om met veel mensen achter de bal er gevaarlijk uit te komen, maar zij hoefden door de voorsprong niet meer.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Bekijk hier alle foto’s van Ton Van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)