Home / Algemeen / Mike de Lange (De Foresters) maakt tussentijdse overstap naar WVHEDW

Mike de Lange (De Foresters) maakt tussentijdse overstap naar WVHEDW

Mike de Lange heeft afgelopen weekend zijn eerste minuten gemaakt in het shirt van WVHEDW. De spits was al sinds november in afwachting van de overschrijving van zondag tweedeklasser De Foresters naar de Amsterdammers.

Zijn nieuwe club stak er veel energie in om alles rond te krijgen. “Het probleem was dat niet iedereen bij de KNVB het aandurfde om een beslissing te nemen. Terwijl het een goede reden is. Uiteindelijk ben ik blij dat alles is afgerond en ik hier speel. Er spelen hier ook een aantal jongens met Foresters-achtergrond en daar heb ik de afgelopen jaren goede verhalen van gehoord. Tjeerd Meijer vertelde mij dat de club niet zo breed zit in de aanvallers, dus voor mij was dit een goed moment om de overstap te maken.”

De Lange zocht zelf contact met de eersteklasser, die hem na een paar gesprekken bereid waren de kans te geven. “In november ben ik naar Amsterdam verhuisd en sinds januari heb ik een nieuwe baan. Daardoor werd de afstand naar Heiloo te groot voor mij. Het kostte veel moeite om naar de trainingen te gaan en als je niet traint, hoef je ook niet bij het eerste elftal aan te kloppen. Ik wil op een zo hoog niveau voetballen, dus koos ik ervoor om WVHEDW te benaderen. Een club met ambities en dat is belangrijk voor mij.”

Afgelopen weekend maakte De Lange zijn eerste minuten in het tweede elftal van de Amsterdammers. Vanaf deze week zal hij aansluiten bij het eerste elftal. “Als het goed is, zit ik zaterdag ook bij de wedstrijdselectie. Ik zal mijn kans moeten grijpen om mijzelf in de kijker te spelen. Het is een onwijs leuke groep en het gaat er fanatiek aan toe. Ik heb mijn draai al aardig kunnen vinden in het tweede en ik denk dat het verschil met het eerste elftal niet zo groot is.”

De aanvaller zal ook na de zomer bij WV-HEDW blijven. De club houdt bovendien een groot deel van de huidige selectie intact.

Verslag Roy Baltus
Foto DP Sportfotografie

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)