Home / Algemeen / Mike Ruijter verlaat Swift voor jeugdliefde Pancratius

Mike Ruijter verlaat Swift voor jeugdliefde Pancratius

Mike Ruijter vertrekt na drie seizoenen bij Swift. De 28-jarige centrale verdediger, die vorig seizoen landelijk bekend werd door de Amsterdammers in de KNVB Beker langs Vitesse te schieten, keert komende zomer terug bij Pancratius, de club waar het voor hem allemaal begon.

Jaren geleden beloofde Ruijter op niet al te late leeftijd terug te keren in Badhoevedorp. Het is natuurlijk de bedoeling om straks af te bouwen, maar hij wil het nog wel serieus aanpakken. Vandaar dat de verdediger op 28-jarige leeftijd een stap terugdoet naar de zondag tweede klasse. Dit besluit had hij eigenlijk aan het begin van dit seizoen genomen. Dit zou zijn laatste jaar op hoog niveau worden, daarna hoopt hij iets te kunnen betekenen voor zijn oude club. “Ik vind dit een mooi moment om terug te gaan.”

Foto Paul Stoeltie

Ruijter speelde tot zijn veertiende in de jeugd van de Badhoevedorpers. Daarna ging hij naar FC Utrecht. “Vanaf dat moment heeft alles moeten wijken voor voetbal”, blikt Ruijter terug. Dat avontuur duurde drie jaar, waarna hij via de jeugd van AFC het seniorenvoetbal haalde. De verdediger speelde vier jaar in het eerste elftal van de Amsterdammers, droeg tussen 2013 en 2016 de clubkleuren van Quick Boys en belandde vervolgens bij Swift.

Komende zomer is de cirkel rond, zoals het cliché klinkt. Als kersverse vader van een dochter vindt hij het een mooi moment. “Ik ben de helft van mijn leven bezig met voetbal. Mijn vrienden (inclusief zijn neefje Justin, red.) voetballen bij Pancratius en de club heeft al eerder gevraagd of ik terug wilde komen.” Na een gesprek met trainer Danny Hijzelendoorn, die Ruijter goed kent, was de overstap snel beklonken. “Ik hoop dat ik met mijn ervaring iets kan toevoegen. Ik ben helemaal geen Messi, ik ga Pancratius niet ‘even’ kampioen maken. Ik ben een simpele verdediger en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Foto boven: José Mol