Home / Algemeen / Milan de Wijs nieuw onderdeel van hecht AMVJ: “We zijn allemaal goed bevriend”

Milan de Wijs nieuw onderdeel van hecht AMVJ: “We zijn allemaal goed bevriend”

Zaterdag tweedeklasser AMVJ heeft veel kenmerken van een vriendenteam. Zelfs de trainer, Ricky Kumar, speelde samen met veel van zijn spelers en is daardoor ook met ze bevriend. Verdediger Milan de Wijs ziet daar echter niet het probleem van in.

De Wijs en Kumar speelden eerder samen bij het zaterdagelftal van AFC. Afgelopen zomer maakte De Wijs samen met een aantal medespelers de overstap naar AMVJ om onder zijn voormalig ploeggenoot en goede vriend te spelen. De 29-jarige verdediger heeft er geen moeite mee dat zijn goede vriend tegelijkertijd ook zijn trainer is. “Je zegt dingen misschien wel makkelijker tegen elkaar en bent eerlijk. Ricky doet het door zichzelf te zijn. Hij is heel erg enthousiast en luistert goed naar iedereen; misschien omdat we allemaal goed bevriend zijn. Hij is gevoelig voor de mening en opvatting van anderen, waardoor iedereen zich ook betrokken voelt bij de groep.”

Volgens De Wijs staat Kumar op de goede momenten wel boven de groep. “Tijdens wedstrijden en trainingen zeker. Daarna, en soms ook daarvoor, niet altijd.” De Wijs vindt niet dat het iets negatiefs is om een vriendenteam te zijn. “Als we komen voetballen, komen we om te voetballen. Iedereen vindt voetbal heel leuk, maar vindt gezelligheid en plezier met elkaar hebben ook belangrijk. Er zijn best een aantal jongens die voor een beetje geld ergens anders hadden kunnen spelen, maar dat niet doen.” Bovendien hebben ze als groep geen moeite om elkaar de waarheid te vertellen. “Af en toe scheldt de één de ander nog wel eens uit of gebeurt er iets anders. Tien seconden na de wedstrijd of training is dat weer vergeten.”

Het leven in Amstelveen bevalt hem goed na zijn komst van AFC. “Bij AFC speelde ik de helft van de tijd en hier speel ik alles. Dat is erg leuk.” Zelfs met de overstap van het kunstgras naar het hobbelige hoofdveld van AMVJ heeft hij geen moeite. “Ik vind het heerlijk. Zou willen dat we vaker op gras spelen. Er gaat nog weleens wat fout en dan is het iets meer geluk dan wijsheid, maar ik vind gras gewoon lekker.”

Het heeft ook niet lang geduurd voordat De Wijs zich thuis voelde bij zijn nieuwe club. “Het is niet dat ik in een nieuw team terechtkwam met niemand die ik kende. Ik ben niet alleen gekomen en een aantal jongens van AMVJ kende ik al goed of zijn zelfs mijn beste vrienden.”