De fraaie opkomst van de hoofdrolspelers

Milan Egberts schiet RODA’23 in extremis naast SO Soest

Milan Egberts heeft een nederlaag met zijn RODA’23 tegen SO Soest nipt weten te voorkomen. Met een treffer in de slotminuut bezorgde de aanvaller de Bovenkerkse tweede klasser op de valreep één punt tegen Sport Organisatie Soest: 3-3.

De zuurgraad zal ongetwijfeld hoog hebben gestaan bij de gasten uit Soest én bij RODA; tien minuten voor het einde van de wedstrijd stond er nog een 2-1 stand op het scorebord voor thuisploeg RODA ’23. Soest boog de achterstand in mum van tijd knap om naar een 2-3 voorsprong, maar in de absolute slotfase trok de formatie van trainer-coach Bnar Toofeek de stand weer in evenwicht.

Toofeek vond het gelijkspel op basis van spelbeeld en kansenverhouding redelijk vanzelfsprekend, maar krijgen in zijn beleving te makkelijk doelpunten tegen. In de eerste helft kregen beide teams een aantal opgelegde kansen, RODA kreeg er wat meer. Soest Doelman Hein Janmaat stond goed op zijn post, maar ook collega Lars van Oerle aan de groene kant had uitstekende antwoorden op de twee pogingen van de gasten om de score te openen. De wedstrijd in de eerste helft zelf verliep verder zonder al te veel grote hoogtepunten voor beide doelen. Als wijlen Frits van Turenhout aanwezig was geweest had dat een mooi radioverslag opgeleverd met de bekende uitspraak: 0-0.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker om te kijken, vooral ook omdat er veel doelpunten te noteren vielen. Voor beide teams was er urgentie om voor de winst te gaan. RODA draait een prima seizoen en heeft de top in het vizier, maar morst de laatste periode punten. SO Soest is nog niet uit de problemen, presenteert zich als een goed voetballend team zonder veel punten.

In de tweede helft schoot Soest invaller Bryan Saas de 0-1 binnen. RODA bracht de spanning terug door een zeer bekeken en wonderschoon kopdoelpunt van Milan Egberts van buiten de zestien meter: 1-1. Quint Piris verzuimde even later niet om RODA op een voorsprong te zetten via de strafschopstip: 2-1. RODA krijgt nog enkele kansen om de scoren uit te breiden. SO Soest moest weer op jacht naar in elk geval de gelijkmaker. Dat lukte; opnieuw Saas zorgde voor een doelpunt en bracht zijn team naast RODA: 2-2.

Overtreding en penalty!

Het venijn zat in de staart. De snelle Saas schoot raak in het dak van het doel: 2-2. Het was overigens Saas die een hoofdrol had bij alle doelpunten; was hij de aangever op een andere invaller Tijmen Brons, die zijn ploeg korte tijd aan een voorsprong hielp: 2-3. Milan Egbert schoot in een onoverzichtelijke klutssituatie – diep in de extra tijd – alsnog binnen voor één RODA punt: 3-3.

Bnar Toofeek reageerde weloverwogen na het gelijke spel: “Wie er met 3-3 heeft gewonnen, zullen we in het midden laten. Het publiek was zondagmiddag in mijn ogen de grote winnaar, het was reclame voor het voetbal. Het spel ging maar heen en weer, veel strijd. Veel passie. RODA moet in mijn ogen deze wedstrijd winnen, maar uiteindelijk zijn we ook blij met een punt. We hadden volledige controle. We kregen grote kansen, niet normaal. Die Hein Janmaat heeft er heel wat uitgehouden. We maken het ons zelf niet comfortabel door niet de 3-1 te maken. Dan lopen we wellicht makkelijk uit. Dat gebeurde weer niet. We krijgen maar geen grip op dat ontbrekende stukje. Wel de complimenten voor de weerbaarheid, we spelen met zelfvertrouwen. Ook Soest verdient een pluim, ik vond ze goed voor de dag komen”.

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)