Home / Algemeen / Milan Looyer waardevolle speler voor trainer Charles Loots

Milan Looyer waardevolle speler voor trainer Charles Loots

Vorig seizoen draaide FC Almere nog mee in de subtop van de zaterdag tweede klasse B. Dit seizoen wil het nog niet lukken om een mooie plaats op de ranglijst te bezetten. De ploeg van Charles Loots zag spelers vertrekken, maar dat werd opgevuld door diverse nieuwelingen. Een daarvan is Milan Looyer,die al snel de draad oppakte en zich ontwikkelt in de selectie van Loots.

De trainer is blij met de multi-functionele speler in zijn team. Loots: ”Milan is een snel handelende speler, zowel verdedigend als aanvallend. Verder kan ik hem op diverse posities gebruiken. Hij heeft een positieve instelling en past goed in de groep dus gewoon een uitstekende speler en ben dan ook met deze waardevolle speler”.

De 25 jaar jarige Looyer begon bij FC Omniworld als jochie van zes en startte in de F5, na een paar weken mocht hij aansluiten bij de F1 en bleef het jaar daarna ook in dat team spelen. Verder heeft hij tot zijn zestiende gevoetbald bij Omniworld.  Later speelde hij nog bij Zeeburgia in de B1 en heeft daar heel veel ervaring opgedaan. Er werden leuke resultaten behaald en genoot hij van het spelletje. Daarna ging hij naar De Meteoor waar hij het ook naar zijn zin had. Maar Almere stond bij hem toch hoog in het vaandel en ging hij later dan ook naar deze club naar waar hij nu speelt.

Blij met overstap

Looyer: “Ik heb het heerlijk naar m’n zin in Almere. In het begin was het even wennen maar langzamerhand begon ik alle jongens beter te leren kennen en ben ik blij dat ik deze overstap heb gemaakt. Ik hoop dat ik hier nog vele jaren hier mag spelen en dat we een keer kampioen worden want dat wil natuurlijk iedereen. Hopelijk kunnen we weer snel aan de bak ,maar zover is het nog niet dus moeten we ons behelpen. Ik probeer m’n conditie op peil te houden zodat ik straks toch redelijk fit weer kan starten.”

Tekst en foto: Herman de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)