Home / Zaterdag 4b / Miles Tigchelaar schiet TOB langs Zaandijk

Miles Tigchelaar schiet TOB langs Zaandijk

Na het teleurstellende resultaat van vorige week, waarin de kersverse winnaar van de 1e periode met 4-1 de topper bij en van Fortuna Wormerveer verloor, heeft TOB de eerste zege van 2020 behaald. Op een schandalige slechte grasmat op Sportpark Oostzanerwerf speelden de Noord-Amsterdammers een moeizame wedstrijd die het uiteindelijk verdiend won.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4b

Direct vanaf de aftrap schoot de formatie van Remco van Twiller uit de startblokken door de tegenstander Zaandijk vast te zetten op de eigen helft. Dit resulteerde al snel tot de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, na goed doorzetten van Esterno Vreugd. Maar zijn voorzet kwam uiteindelijk niet op de juiste bestemming terecht, waardoor de Zaanse achterhoede het eerste gevaar in de kiem kon smoren. TOB probeerde voetballend tot kansen te komen, maar doordat de bal op het hobbelige en gladde veld regelmatig op de gekste momenten van richting veranderde, wist het op enkele hoekschoppen na nauwelijks gevaar te stichten.

Daarbij kwam dat Zaandijk het achterin goed voor elkaar had en weinig tot geen ruimte weg gaf. Het gevaarlijkste moment kwam door Miles Tigchelaar, die vanaf zestien meter rakelings naast het doel van Nuri Sarikaya schoot. Halverwege de eerste helft was het weer Vreugd, die met wat geluk aan een lange solo begon, maar oog-in-oog met Sarikaya naast het Zaandijkse doel mikte. Het elftal van trainer/coach Franklin Meijerhoven kwam nauwelijks op de Amsterdamse helft, maar vlak voor rust werd het toch een keer gevaarlijk. Een goede aanval over de linkerkant werd door TOB slecht weg gewerkt en kwam voor de voeten van Robbin Haak. Vanaf twintig meter dwong hij met een vlammend schot doelman Giorgio Kuiper tot een noodzakelijke maar fraaie redding. Zodoende bleef het in de eerste 45 minuten 0-0 en was er voor de toeschouwers nog maar weinig te genieten geweest.

De tweede helft gaf aanvankelijk eenzelfde spelbeeld als de eerste. TOB was de bovenliggende partij maar kwam niet tot grote doelkansen en Zaandijk probeerde op de counter gevaarlijk te worden. Het verdedigingsduo, bestaand uit Dave Dekker en Job Bruin, stond echter als een huis en gaf achterin helemaal niets weg. Het kantelpunt van de wedstrijd kwam na een uur spelen, met het inbrengen de debuterende Tari Sassen. Binnen vijf minuten na zijn entree wist hij met een slimme steekbal Tigchelaar in het Zaanse strafschopgebied te vinden. Die draaide op zijn beurt goed weg bij zijn tegenstander wegdraaide en trof doel in de verre hoek, 1-0. Deze treffer leek verlossend te werken.

De TOB-ers kregen meer ruimte, ook al omdat Zaandijk op zoek probeerde te gaan naar de gelijkmaker. De Amsterdammers bleven echter slordig in de eindpass, waardoor het wel dreigend werd maar bijna nooit tot grote doelkansen kwam. Sassen kwam nog het dichtste bij, maar schuin voor het Zaandijkse doel wist hij de bal wel voorbij Sarikaya te werken, maar zag zijn inzet via de buitenkant van de paal naast gaan. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing in het voordeel van de thuisploeg. In een uiterste poging om nog één punt uit het vuur te slepen, stuurde Sarikaya zijn ploeggenoten naar voren bij een vrije trap halverwege de Zaandijkse helft. De bal bereikte echter nooit zijn aanvallers, maar kwam in de voeten van Tigchelaar terecht. Die bedacht zich niet en vanaf zijn eigen helft schoot hij met een fraaie boog de bal richting het Zaandijk doel. Sarikaya probeerde de bal nog voor de lijn weg te werken, maar viel uiteindelijk met bal en al in het doel en kon de 2-0 niet meer voorkomen. Niet veel later maakte arbiter Gerrit Stijn een einde aan de wedstrijd en was de eerste competitiezege van 2020 een feit.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB