Mitch van Ankeren helpt Kadoelen aan driepunter bij PSZ

Niet opgenomen in de CaNS Topscorer, maar Mitch van Ankeren is dit seizoen op stoom voor Kadoelen. De spits loodste de zaterdag derdeklasser langs PSZ en maakte zijn twintigste en éénentwintigste doelpunt van het seizoen: 1-2.

Kadoelen had het lastig op het grasveld van PSZ. De eerste twintig minuten werd teveel de lange bal gehanteerd en deze was makkelijk te verdedigen voor de thuisploeg, die daar zelf weinig tegenover kon zetten. Luuk Steenkamp kwam een keer goed vrij. Zijn kopbal ging naast. Hierna namen de Amsterdammers het spel over. Het leverde na een halfuur spelen zelfs een voorsprong op. Danny Moerenhout ging niet geheel vrijuit bij een hoekschop van Robin Hemminga, waardoor Mitch van Ankeren vrij kon inkoppen: 0-1.

Dat was precies wat de gasten wilden. Hierdoor moest PSZ meer ruimte weggeven in de zoektocht naar de gelijkmaker. In tegenstelling daarvan te profiteren, werd Kadoelen nonchalanter. Een te korte terugkopbal van Youri Geel leek onderschept te worden door Erno Vreugdenhil, maar doelman Mike Oudshoorn sprong er op tijd voor. De sluitpost hield zijn ploeg op de been door ook een vrije schietkans voor Vreugenhil onschadelijk te maken.

Op slag van rust sloeg Kadoelen toch toe. Een lange bal van Oudshoorn kwam terecht bij Van Ankeren, die zijn directe tegenstander Izaak Scheeper van zich afschudde en vervolgens ook Moerenhout uitspeelde om zijn tweede van de middag te maken: 0-2. Het zorgde ervoor dat PSZ in de tweede helft nog meer moest komen. En de thuisploeg kwam ook terug in de wedstrijd. Bas Timmer werd een vrije doortocht gegeven voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Hierop besloten de Zaankanters aanvallend te wisselen en werd Kadoelen onder druk gezet. Eén keer moest verdediger Noël Bosnach ingrijpen in het strafschopgebied en even later werden de keeperskunsten van Oudshoorn getest door Noël Amanda. De Amsterdammers kregen zelf ook kansen om het duel op slot te gooien, maar gingen hier enorm slordig mee om. Zo werd Landrij Monni door Geel één-op-één met Moerenhout gezet, alleen voerde hij zijn actie te ver door naar buiten om de bal tussen de palen te krijgen.

De krappe voorsprong bleek uiteindelijk voldoende voor de drie punten. Hierdoor blijft de ploeg van Jordi van Beek op de achtste plaats staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)