Home / Algemeen / Mitch van Ankeren over het ‘dippie’ van Kadoelen: “Het gaat niet denderend”

Mitch van Ankeren over het ‘dippie’ van Kadoelen: “Het gaat niet denderend”

Kadoelen maakt een moeilijk seizoen door in de zaterdag derde klasse A. De Amsterdammers bivakkeren onderin, terwijl spits Mitch van Ankeren juist flink op schot is. Tien doelpunten uit acht wedstrijden is een opmerkelijk hoog aantal voor een aanvaller van een laagvlieger. “Maar individueel vind ik niet zo belangrijk.”

In een veel sterker geworden derde klasse A staat Kadoelen na de eerste periode op de twaalfde plek; aan het eind van de rit betekent dat nacompetitievoetbal. “We zitten in een dippie. Het gaat niet echt denderend”, zegt Van Ankeren. Als aanvoerder en clubtopscorer lukt het hem ook niet om de club omhoog te helpen. Naar eigen zeggen ontbreekt het aan strijd binnen het elftal. “Iedereen is meer een beetje met zichzelf bezig.”

Ondanks de lage klassering blijft Van Ankeren onverstoord aan de lopende band scoren. Na acht wedstrijden staat de teller op tien doelpunten. Daarmee neemt hij meer dan de helft van de doelpuntenproductie van Kadoelen voor zijn rekening. “Maar individueel vind ik niet zo belangrijk. Het teambelang is veel belangrijker en scoren doe je ook niet in je eentje.”

Bij de vraag wat er dit seizoen voor Kadoelen nog te halen valt, ontstaat er twijfel bij de 26-jarige aanvoerder. “Wil je een politiek correct antwoord of wil je mijn antwoord?”, countert Van Ankeren. Na een korte pauze besluit hij: “Een plek in de middenmoot.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: John Beckman