Mitchel Dijkstra (AFC zaterdag) wil weer keepen en keert terug bij IVV

Nadat Guus Zuidema vorige week bekend maakte IVV te verlaten voor Hoofddorp, heeft de zondag derdeklasser snel gehandeld met een vervanger. De eerder dit seizoen vertrokken Mitchel Dijkstra, nu actief voor AFC (zaterdag), neemt volgend seizoen plaats onder de lat in Landsmeer.

“Vorige week hing Gerrie Breugem (trainer IVV red.) aan de lijn of ik weer terug wilde komen,” aldus de 26-jarige Dijkstra. “Guus gaat weg en dus zochten ze een keeper. De gedachte is wel dat ik ga spelen, maar misschien halen ze nog een keeper. Één keeper is niet genoeg en traint natuurlijk ook niet fijn. Ik zal mij aan het begin moeten bewijzen. Gelukkig ken ik veel van de jongens al zoals Roy Bussman en Donny Bos, dus het gaat zeker gezellig worden.”

Aan het begin van het huidige seizoen was het ook de bedoeling dat hij voor IVV zou gaan keeper, maar dat liep toen even anders. “Eigenlijk zou ik voor werk naar China gaan en pas in november aansluiten. Dat ging helaas niet door en stond ik er opeens aan het begin van het seizoen op de eerste training. Maar Guus bleef eerste keeper en op werk kreeg ik een opleidingstraject aangeboden waarvoor ik op zondag aan de slag moest. Toen heb ik aan het begin van het seizoen nog de overstap gemaakt naar de Zaterdag 1 van AFC.”

Ook in Amsterdam-Zuid werd het niet het seizoen van Dijkstra, die vorig seizoen voor Legmeervogels keepte. “Als je ergens later komt, sta je natuurlijk op het tweede plan. Weinig spelen blijft altijd teleurstellend, maar ik ben nu wel fit gebleven en heb het goed kunnen combineren met mijn werk. Nu kan ik volgend seizoen weer gaan voetballen op zondag en daar heb ik zin in.”

Tekst: Jesper Roele

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)