Mitchel Dijkstra (Legmeervogels) strijdt tegen oude club JOS om koppositie

Aankomend weekend staat Mitchel Dijkstra met Legmeervogels tegenover zijn oude club JOS/Watergraafsmeer. In onze wedstrijd van de week staat de koppositie op het spel. Afgelopen weekend won JOS op basis van een beter doelsaldo de eerste periode.

‘’Ik heb drie hele mooie jaren gehad bij JOS waar ik het kampioenschap in 2014 en de KNVB-Beker wedstrijd tegen Ajax meegemaakt. Het is een warme en gezellige club waar ik nog altijd goed contact heb met sommige. Vooral met Roy Bussman heb ik nog veel contact. Wij lopen elkaar al te dollen over de wedstrijd van aankomend weekend. Ik merk dat de wedstrijd meer leeft dan tegen andere clubs.’’

De 25-jarige doelman leeft weer op bij Legmeervogels, nadat hij afgelopen seizoen bij WVHEDW het plezier had verloren. ‘’Het loopt allemaal goed en ik heb de motivatie om te voetballen weer helemaal terug. Het is een leuke club waar ook de mensen om het elftal heen heel vriendelijk zijn. Ik heb weer zin om naar trainingen te gaan ondanks de langere reistijd die ik nu heb.’’

Dijkstra één van de ouderen in het jonge team van Legmeervogels. ’’Ik heb nu een bepaalde rol in het team met mijn ervaring, aangezien ik al op een hoger niveau heb gespeeld. Ik breng een stuk rust mee op de momenten dat het nodig is bijvoorbeeld om de overwinning binnen te slepen. ‘’

Dijkstra kijkt erg uit naar aankomend weekend en verwacht een beladen wedstrijd in de zondag eerste klasse A. ’’Het is een wedstrijd op zich. JOS heeft individueel sterkere spelers, maar wij hebben een hecht team die het iedereen lastig kan maken. Vaak zie je dat hechte teams dan winnen. Ik verwacht dat wij thuis in Uithoorn aan het langste eind zullen trekken.’’

De wedstrijd tussen Legmeervogels en JOS/Watergraafsmeer is onze wedstrijd van de week. Een samenvatting en reactie van het duel zijn aanstaande maandag te zien.

Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!