Home / Algemeen / Mitchel Vincken (AGB) valt voor de ambities van SDZ

Mitchel Vincken (AGB) valt voor de ambities van SDZ

Hij wilde een clubjongen worden bij AGB. Dat gaat niet meer lukken, omdat Mitchel Vincken de zondag eersteklasser na twee jaar gaat verlaten, maar met die gedachte trekt hij wel naar zijn nieuwe club SDZ. Met de Amsterdammers wil de 26-jarige doelman binnen een paar jaar naar de Hoofdklasse toe.

Er sprak zoveel vertrouwen uit het plaatje dat SDZ hem schetste, dat Vincken het stapje omlaag voor lief nam. “Alles is goed geregeld, kleding wordt gewassen, daar zal mijn vriendin ook blij mee zijn. Het lijkt mij een leuke en gezellige club. Na elke thuiswedstrijd een zangertje, veel toeschouwers langs de lijn. Voor die mensen doe je het. Ik weet dat het een stapje terug is, maar er liggen ambitieuze plannen om binnen vijf jaar naar de Hoofdklasse te gaan. Het wordt één van de grootste clubs van Amsterdam.”

Foto: Mario Wormhoudt

Volgens Vincken was er vanwege verschillende redenen geen toekomst meer voor hem bij AGB. Er waren een paar opties om zijn loopbaan te vervolgen, waaronder met zijn huidige trainer Senel Cebar meegaan naar DCG. “Ik zou graag onder hem willen blijven spelen. Hij is een trainer voor wie je door het vuur gaat. Maar de toekomstplannen van SDZ spraken mij meer aan.”

Twee jaar geleden kwam Vincken over van Hercules Zaandam. Hij promoveerde met AGB naar de eerste klasse en heeft een toptijd in Amsterdam-West. “Toen ik hier binnen kwam, vroeg ik mijzelf echt af waar ik terecht was gekomen. Maar het is fantastisch hier. Een leuke groep, een echte familie. Ze doen alles voor je. De band die ik met deze jongens heb, ga ik zeker missen. Het is de leukste club waar ik ooit gespeeld heb.”

De sluitpost hoopt dat zijn nieuwe club naar de tweede klasse promoveert. Zijn huiswerk heeft hij alvast gedaan. “Ik ken één, misschien twee spelers”, zegt Vincken, nadat hij de elftalfoto had bekeken. “Mijn stiefmoeder heeft met de moeder van Cerezo Hartgers gehandbald. Hem ken ik nog als een jochie, leuk dat ik hem straks jaren later weer tegenkom.” Met een kleintje op komst in oktober wil Vincken zich voor langere tijd nestelen bij zijn nieuwe club. “Ik had het idee om een clubjongen van AGB te worden. Niet na één jaar weer te vertrekken, maar echt lang te blijven. Daar ga ik nu bij SDZ voor.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)