Home / Algemeen / Mitchell de Vries (Diemen) terug bij Kadoelen: “Hier is het begonnen”

Mitchell de Vries (Diemen) terug bij Kadoelen: “Hier is het begonnen”

Mitchell de Vries keert komende zomer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. De 27-jarige verdediger maakt de overstap van Diemen naar zaterdag derdeklasser Kadoelen. In Amsterdam-Noord doorliep De Vries de hele jeugd.

Het zaterdagvoetbal had zijn voorkeur. Nu kan hij een dag vrije tijd overhouden. De link met Kadoelen was snel gelegd, nadat hij weer in contact kwam met assistent-trainer Mathijs Nierop. “Daarna ging het in een stroomversnelling. Kadoelen heeft zich de afgelopen seizoenen enorm ontwikkeld. Er voetballen veel bekenden en de sfeer is nog altijd gezellig, maar het presteren is er nu bijgekomen. Bovendien woon ik bijna naast de deur.”

Zijn terugkeer naar zondag derdeklasser Diemen, nadat hij kampioen was geworden met AGB, liep een stuk minder dan verwacht. “Ik ging daar met vrienden voetballen voor de prijzen. Dat is niet geworden wat we hadden gehoopt en met moeite hebben we ons veilig gespeeld. Na een rommelig seizoen ga ik nu voor stabiliteit voor mijzelf en proberen een dragende kracht te worden binnen Kadoelen. Hier is het begonnen.”

Naast de komst van De Vries versterkte Kadoelen, dat volgend seizoen onder leiding staat van Rob Hersche, zich met Earl Panka (ZSGOWMS zaterdag), Delano Pengel (De Meer zaterdag), Selcuk Keskin (TOB) en Jonathan Kooman (Hellas Sport). Daarmee komt het aantal nieuwelingen uit op negen.