Mitchell Haijen (De Volewijckers) wordt assistent bij ADO’20

Mitchell Haijen staat nu anderhalf jaar aan het roer als hoofdtrainer bij De Volewijckers. De 24-jarige trainer had nog een contract voor anderhalf jaar, maar vertrekt na dit seizoen bij de club uit Amsterdam-Noord. Haijen gaat als assistent-trainer aan de slag bij ADO’20.

Van de vierde klasse zaterdag naar de Derde Divisie zondag is een overstap die niet vaak gemaakt wordt. “Ik zag dit tot voor kort ook niet aankomen”, reageert de oefenmeester. “Ik kwam in contact met Roy van der Mije, (Van der Mije stapt in de zomer over van OFC naar ADO’20, red.) met wie ik in het verleden al heb samengewerkt bij JOS Watergraafsmeer. Zo is het balletje gaan rollen en heb ik daarna met ADO’20 gesproken. En dat kwam ook snel rond.”

Het eerdere werken met Van der Mije beviel Haijen wel en hij had dus wel oren naar een hernieuwde samenwerking. “De voetbalklik met Roy is er.” Ook hebben zijn eigen sportieve ambities de overstap bepaald. “Het plan van ADO’20 rond het eerste elftal spreekt me aan, ook is alles rond het team goed geregeld. Daarnaast is het voor mij sportief een goede stap omhoog. Deze redenen hebben mij doen besluiten om de overstap naar ADO’20 te maken.”

De top van het amateurvoetbal is voor Haijen niet nieuw. Zo was hij assistent-trainer bij De Dijk (Derde Divisie) en zoals eerder vermeld assistent van Roy van der Mije bij JOS Watergraafsmeer (Hoofdklasse). “Ik weet wat er gevraagd word op dat niveau. Maar goed, het is wel een verschil tussen de vierde klasse en de Derde Divisie. Voor mijn ontwikkeling en voor mijn uitdaging is dit een goede stap. Het komt ook steeds dichterbij mijn ambities.” Op (korte) termijn wil Haijen namelijk ook de opleiding tot TC1 volgen, zodat hij in de toekomst ook zelf een club kan trainen vanaf de eerste klasse. “Deze stap draagt daar dan ook aan bij.”

Haijen had echter nog een contract tot medio 2022 bij De Volewijckers. In december 2019 werd de verbintenis met de trainer voor twee seizoenen verlengd. “Ik ben dus in gesprek gegaan met de club. Want ik had natuurlijk nog een contract, maar ik had de situatie uitgelegd. De club reageerde positief en begripvol. Ze gunnen mij deze stap, dus we konden het goed oplossen.” De trainer hoopt dit seizoen met De Volewijckers nog promotie naar de derde klasse af te dwingen, zodat hij zijn trainerschap in Amsterdam-Noord mooi kan afsluiten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)