Mitchell Theuns verruilt AGB voor SCPB ’22

Drie seizoenen geleden kwam Mitchell Theuns van OFC Oostzaan naar AGB toe. De middenvelder was met AGB vorig jaar dicht bij promotie naar de Vierde Divisie, maar sloot het huidige seizoen af in mineur. Deze zomer verruilt Theuns Sportpark Ookmeer voor Sportpark Schuilhoeve, waar hij gaat spelen voor SCPB’22.

Met AGB werd dit seizoen de nacompetitie misgelopen, terwijl de Amsterdammers wilden mee doen om promotie. “Het hele seizoen stonden we bijna tweede en dan staan we nu uiteindelijk met lege handen.” De promotie had in seizoen 2021/2022 moeten worden behaald. “We waren zo dichtbij…” In de finale voor een plek in de Vierde Divisie werd in Lelystad gespeeld, waar AGB het opnam tegen het Overijsselse Heino. Theuns schoot AGB fraai op 1-0, waarna de Amsterdammers de score verdubbelden tot 2-0. Echter liep het daarna helemaal mis, de tegenstander klapte over AGB heen en won uiteindelijk met 4-2. Een grote teleurstelling, waarna AGB dit seizoen opnieuw voor promotie wilde gaan. Maar dit seizoen werd de nacompetitie helemaal niet bereikt.

Theuns blikt terug op het seizoen: “Dit seizoen heb ik zo’n 15 wedstrijden in het eerste gespeeld, maar een kuitblessure hield me een tijd aan de kant. Hier heb ik ook voor bij een fysio gelopen.” Vervolgens zag Theuns dat het middenveld van AGB draaide en hij het moest doen met invalbeurten. “Daar baal je natuurlijk van.” De middenvelder ging zijn keuzes afwegen, ondanks dat de club hem wilde behouden voor het aankomende seizoen. “Uiteindelijk is de keuze op SCPB’22 gevallen, nadat ik een goed gesprek heb gehad met trainer Patrick van Leeuwen.” Wel kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn tijd bij AGB. “Het was een mooie tijd bij AGB en ik heb er veel vrienden aan overgehouden.”

Bij de club in Badhoevedorp komt hij meerdere bekende gezichten tegen. Zo maken collega Daley Venghaus (DWS) en vriend Bilal el Hajoui el Jaafari (DCG) de overstap naar de fusieclub. “Bij SCPB’22 zitten veel goede spelers en het is een hechte groep. En ze zijn natuurlijk kampioen geworden in de zondag tweede klasse.” Van de zomer sluit Theuns aan in Badhoevedorp en daar zal hij als nieuweling zich moeten laten zien. “In de voorbereiding gaan we starten met een nieuwe trainer en gaat iedereen zijn best doen. Het zou leuk zijn als we de lijn gaan doortrekken, want we hebben een goede selectie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)