Home / Algemeen / Mitchell van den Beld pakt het voetballen weer op bij Buiksloot

Mitchell van den Beld pakt het voetballen weer op bij Buiksloot

Na twee jaar van de velden te zijn weggeweest, is Mitchell van den Beld vanaf komend seizoen weer te bewonderen tussen de bekende kalklijnen. De inmiddels dertigjarige middenvelder, die vanwege een schouderblessure lange tijd eruit is geweest, wordt bij zaterdag derdeklasser Buiksloot herenigd met Andries Jonker.

Jonker is geen onbekende voor Van den Beld, die als jeugdinternational onder hem speelde bij Oranje Onder-15. “Ik heb hem ook heel even gesproken, dat was leuk”, zegt hij. Jonker heeft samen met de nieuwe trainer Remi Boshuizen de handschoen opgepakt om Buiksloot weer omhoog te helpen. “Hij vertelde mij dat ze met een plan bezig zijn bij Buiksloot.”

Twee jaar geleden zou Van den Beld, die in de jeugd van FC Utrecht speelde en in de top van het amateurvoetbal ook de clubkleuren van Ajax droeg, naar tweedeklasser HBOK gaan. Dat ging uiteindelijk niet door vanwege een naderde operatie. Zijn schouder ging vaak uit de kom en Van den Beld besloot onder het mes te gaan. Het herstel duurde negen maanden. “Het kwam er eigenlijk niet meer van. Ik kreeg het bovendien steeds drukker met mijn werk en besloot daarvoor te gaan. Daarom heb ik dit seizoen ook geen club gehad. Op een gegeven moment gaat het toch weer kriebelen.”

Naast de komst van Van den Beld versterkte Buiksloot zich ook met Mischa Hus, Luke Ekker (beiden Buitenveldert 2), Anass El Markouchi, Emre Akbiyik (beiden DWS), Naoufal Mechaia, Reda El-Kouaa (allebei VVA/Spartaan), Sofyan Abarkan (ZSGO/WMS), Rocky Nuamah (KFC), Jamil Mensah (KDO), Khalid Ladaoui (Blauw-Wit Beursbengels), Amer Mobarak en Nordin Aarbi (allebei De Dijk zaterdag).

Archieffoto Rob van Vliet | Mitchell van den Beld in het shirt van Ajax (2013)

Send this to a friend