Mo el Bouziani

Mo el Bouziani volgt Martin van Ophuizen op bij Purmersteijn

Mo el Bouziani gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Purmersteijn. De huidige oefenmeester van Zwaluwen ’30 volgt Martin van Ophuizen op, die maar liefst acht jaar trainer was van de vereniging.

Beide partijen legden in december het eerste contact. Deze week rondde Purmersteijn de gesprekken af en besloot het met El Bouziani in zee te gaan. “We zijn ontzettend blij om Mo te presenteren”, vertelt Technisch Manager Marco Daman. “Als club waren we op zoek naar een trainer die kan voortborduren op waar we momenteel staan. Daar is Mo de beste keuze voor.” Daman stelt dat Purmersteijn de laatste weken met sterke kandidaten sprak. “Zij hadden misschien wel een bredere achtergrond dan Mo, maar daar keken we expliciet niet naar. We zochten degene die het beste bij de club paste. Dat is Mo zonder twijfel.” De nieuwe hoofdtrainer liep vijf jaar rond in de jeugdafdeling van Hollandia, waarvan Purmersteijn eveneens hoopt te profiteren. “Wij denken dat hij een grote bijdrage kan leveren aan ons jeugdplan. Hij heeft bepaalde ideeën hoe we dat kunnen verbeteren en luisteren dan ook graag naar zijn kennis.”

El Bouziani was blij, maar niet verrast toen Purmersteijn contact met hem opnam. De trainer kende al verschillende mensen bij de club, waaronder enkele selectiespelers. “Uiteindelijk is dit een prachtige stap voor mij, omdat ik een klasse omhoog (van de eerste klasse naar Hoofdklasse, red.) kan”, vertelt El Bouziani. “Bovendien is Purmersteijn een grote club met een prachtige jeugdopleiding. Hopelijk kan ik vanuit mijn rol als hoofdtrainer daaraan een steentje bijdragen.” De transfer betekent dat El Bouziani deze zomer in ‘de grote schoenen’ van Van Ophuizen stapt. “Martin deed het de afgelopen acht jaar natuurlijk geweldig. Het is een compliment waard hoe hij met de groep presteerde. Daarom is het voor mij geen eenvoudige instap, maar aan de andere kant heb ik te maken met een jonge selectie vol mogelijkheden. Dit jaar was een overgangsjaar, waardoor na de zomer een mooie uitdaging voor ons ligt om een rol van betekenis te spelen in de Hoofdklasse.” Door de coronacrisis kan hij zich helaas de komende maanden lastig voorbereiden. “Gelukkig ken ik al een aantal jongens uit het verleden en oefende ik met Zwaluwen ’30 aan het begin van het seizoen tegen Purmerstejin. Daarnaast ga ik gesprekken voeren met de technische staf die de jongens uitstekend kent.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)