Home / Algemeen / Moamar Heerenveen (AMVJ) tot begin 2019 uitgeschakeld door kuitbeenbreuk

Moamar Heerenveen (AMVJ) tot begin 2019 uitgeschakeld door kuitbeenbreuk

Zaterdag tweedeklasser AMVJ kan in 2019 pas weer beschikken over Moamar Heerenveen. De 27-jarige aanvaller brak afgelopen weekend tegen OSV zijn kuitbeen en wordt volgende week geopereerd. Voor het herstel staat ruim twee maanden.

De wedstrijd van Heerenveen duurde slechts vijf minuten. Vrij snel na zijn invalbeurt werd hij fors getackeld. Eerst dacht de snelle buitenspeler dat het zijn enkel was. “Het deed veel pijn, ik kon er niet meer op staan”, zegt Heerenveen. “De fysio heeft mij naar de kleedkamer gebracht. Na de wedstrijd ben ik met veel pijn richting huis gereden.” Uiteindelijk bleek de weg naar het ziekenhuis onvermijdelijk. Daar werd vastgesteld dat zijn kuitbeen gebroken is.

Vijf dagen later ligt hij nog altijd op bed, wachtende op de operatie die volgende week plaatsvindt. “Ze (de artsen, red.) willen eerst kijken hoe het herstelt”, legt Heerenveen uit. “Het doet nu niet veel pijn. Zodra ik naar het toilet moet en ga staan, voelt het wel heel zwaar aan. Dat zou ook kunnen omdat ik mijn been de hele dag omhoog houd.” Inmiddels heeft hij zich voorzichtig bij de blessure neergelegd. “De eerste dagen heb ik erover nagedacht: hoe nu verder? Als ik hoor van de artsen hoe lang je eruit ligt, klinkt dat niet best. Voor mij voelt twee of drie maanden niet voetballen als een jaar. Misschien wel langer.”

Na zijn operatie volgt een periode van zes tot acht weken in het gips. Pas daarna kan Heerenveen beginnen met revalideren. Die periode gaat hij vol goede hoop in, ook al weet hij niet hoelang het precies gaat duren voordat hij weer de oude is. “Ik wil het zo snel mogelijk oppakken. Als dat voor mij betekent dat ik door de pijn heen moet bijten, dan is dat maar zo. Ik weet niet hoe lang mijn been nodig heeft om weer te wennen. Ik zet er voor mijzelf veel druk achter. Alles om snel weer te kunnen voetballen.”

Foto: Tom Poederbach