Home / Algemeen / Moamar Heerenveen bij TOB herenigd met Remco van Twiller
Moamar Heerenveen & Remco van Twiller

Moamar Heerenveen bij TOB herenigd met Remco van Twiller

Moamar Heerenveen maakt deze zomer de overstap van AMVJ naar TOB. Daar wordt hij herenigd met trainer Remco van Twiller, die hij al kent sinds de jeugd van DWV.

Toen Van Twiller ervoor koos om met een groep spelers naar TOB te gaan, ging Heerenveen naar AMVJ. Maar ze hielden contact en nu komt het dus opnieuw tot een samenwerking: “Vorig jaar hadden we ook al contact, maar toen besloot ik nog een jaar door te gaan bij AMVJ. Nu hadden Remco en ik opnieuw contact en vond ik het tijd om de stap te zetten. Ik kwam bij AMVJ te weinig aan spelen toe”, vertelt de aanvaller.

Van Twiller was tevreden over de huidige selectie van TOB en wilde daarom alleen 2 à 3 gerichte versterkingen halen: “Moamar stond met stip op 1. Hij kan op alle posities voorin spelen en zou in een tweespitsensysteem ook nog vanaf het middenveld kunnen komen.” De verwachtingen zijn hooggespannen: “Met zijn snelheid moet Moamar bij 20 tot 25 goals per seizoen betrokken zijn, maar hij moet wel wat slimmer voetballen. Door zijn snelheid krijgt hij veel schoppen, maar hij krijgt bijna nooit een vrije trap mee.” Heerenveen is blij met de feedback die hij van Van Twiller krijgt: “Remco is daarin altijd heel eerlijk en heeft gelijk dat ik slimmer moet voetballen. Maar 20 tot 25 goals moet zeker realistisch zijn.”

Bij TOB zal Heerenveen in ieder geval weer veel oude teamgenoten van DWV tegenkomen: “Veel jongens ken ik inderdaad al jaren. Met de saamhorigheid zit het dus wel goed en dat is een belangrijk onderdeel om goed te presteren.” Of die prestaties komend seizoen in de vierde of derde klasse zullen moeten plaats vinden, is nog even de vraag: “Moamar kan wel eens de ontbrekende schakel zijn op weg naar de derde klasse. Maar we hebben wel promotie aangevraagd naar de derde klasse, we hadden al een periodetitel op zak. Ook daar zou Moamar meer dan bruikbaar zijn”, aldus Van Twiller.

Send this to a friend