DVVA
DVVA verslaat stadsgenoot Arsenal met 3-0

Moeizame overwinning DVVA op Arsenal

Eén punt is het verschil op de ranglijst in de tweede klasse A tussen AFC en runner-up DVVA na afgelopen zaterdag. AFC ging hard onderuit bij Jong Holland en DVVA won op eigen veld van stadsgenoot Arsenal: 3-0.

De overwinning van DVVA, de veertiende dit seizoen, was nodig omdat AFC voor het eerst dit seizoen (hard) onderuit ging. DVVA troefde zelf op eigen sportpark Arsenal af met 3-0, onder zeer moeilijke omstandigheden. Trainer-coach Wifred den Breejen was dan ook absoluut niet te spreken over de grasmat op Sportpark Driebrug: “De omstandigheden waaronder wij moesten spelen waren slecht, het veld is heel erg slecht. We hebben naar kunnen gespeeld. De ruststand van 2-0 was ook terecht. We kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Sander Fillet en na een half uur maakte Julian Laan 2-0. We hadden kansen op meer doelpunten.”

De tweede helft werd het vooral een fysieke strijd. ,,Soms denk ik dat we klaar zijn om de eerste klasse aan te vallen”, vervolgt van Breejen. “Als ik de tweede helft bekijk zijn we dat weer niet. We zijn al gepromoveerd, maar de tweede helft was voor ons heel erg lastig. Overal in het veld werd één tegen één gespeeld. We hebben de mouwen opgestroopt en gevochten als (gele) leeuwen.”

Lennart Bril bracht de eindstand van 3-0 op het scorebord door vijf minuten voor tijd aan alle ‘onzekerheid’ een einde te maken. De voorsprong van AFC op DVVA slonk met drie punten en komende week treffen de stadsgenoten elkaar op Goed Genoeg. Voor de districtsbeker won DVVA en in de competitie speelden de twee ploegen gelijk. Op zaterdag 22 april (aanvang 15.00 uur) staat de strijd der titanen op de rol.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)