DSOV - SDZ

Moeizame voorbereiding SDZ zet zich voort

Het uit de zondag eerste klasse gedegradeerde SDZ kent tot nu toe een uiterst moeizame voorbereiding. In Vijfhuizen gingen de Amsterdammers dinsdagavond – na ruim twee weken in de voorbereiding – met 3-0 onderuit tegen tweede klasser DSOV.

DSOV - SDZ

Afgelopen weekend verloor SDZ al hun wedstrijden tijdens het toernooi van SCPB’22. Na vier nederlagen en met veelzeggende doelcijfers van drie gescoord en twaalf tegen is er genoeg werk te verzetten voor de spelers en technische staf. Er is veel veranderd bij SDZ; spelers en staf moeten qua spel en prestaties nog hun weg zien te vinden tussen de witte krijtlijnen.

DSOV staat sinds dit seizoen onder leiding van Tom Verhoek. De voormalig trainer-coach van Sporting Martinus zag in Vijfhuizen een nieuwe uitdaging liggen. Vorig seizoen wist DSOV zich op de allerlaatste speeldag veilig te spelen, door enkele minuten voor het einde van de wedstrijd ZSGOWMS met 3-2 te verslaan. Daardoor werd rechtstreeks lijfsbehoud een feit.

DSOV - SDZ

Een frisse wind, nieuw elan. Feitelijk geldt dat voor beide clubs. Afgelopen weekend werd er een teamdag met als motto ‘Training en Fun’ georganiseerd in Vijfhuizen. SDZ was pas de eerste echte opponent op het groene gras en de thuisploeg had een brede selectie van tweeëntwintig spelers opgeroepen voor hun eerste duel. SDZ – spelend in het rood – kon dinsdagavond geen potten breken voor het vijandelijke doel en was niet bij machte om een doelpunt te maken. Wel kregen de Amsterdammers in de tweede helft voldoende kansen, net als DSOV, maar wisten niet af te drukken.

De verdiende 1-0 ruststand voor DSOV was te danken aan Chris Zaide (nieuw overgekomen van CION Rotterdam) op een voorzet Loet de Kwant. Na rust waren Daan Sanders (nieuw – Koninklijke HFC O18) uit een afgeslagen corner (2-0) en Ayman Asseban (nieuw – Olympia Haarlem) op een assist van Luca Schut (nieuw – Ter Leede) trefzeker: 3-0. De conclusie mag zijn dat de nieuwe spelers bij DSOV zich succesvol hebben gepresenteerd. En dat DSOV de bovenliggende partij was in de eerste helft, de tweede helft was een meer open wedstrijd met kansen aan beide kanten.

DSOV - SDZ

Voor SDZ begint zondag 3 september de KNVB bekercompetitie voor amateurs in Grootebroek tegen Zouaven om 14.00 uur. Daarna volgen thuisduels in Amsterdam tegen Medemblik (10/9) en Always Forward (16/9).

DSOV speelt dinsdag 29 augustus in Vijfhuizen een oefenduel tegen Zandvoort (aanvang: 20.15 uur).

Foto’s: Robert de Rooij

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ