Moeizame zege voor De Volewijckers

De Volewijckers heeft in zaterdag 4b een 3-1 overwinning behaald op Rood-Wit Zaanstad. Het was zaterdagmiddag allemaal moeizaam voor de groen-witten, het team van Frank Schuitemaker speelde een stroeve partij.

Met drie jeugdspelers in de basis begon De Volewijckers nog wel sterk. Dat resulteerde na acht minuten in de openingstreffer.
Een hoekschop vanaf de linkerkant werd kiezelhard ingekopt door verdediger Reda el Kouaa: 1-0. Het werd daarna allemaal slordig bij de thuisclub, en kwam Rood-Wit terug in de wedstrijd. Het waren echter wat plaagstootjes, waardoor De Volewijckers niet in de problemen kwam. Tot in de 38ste minuut De Volewijckers de deksel op de neus kreeg. Rood-Wit aanvoerder Levinho Wijdenbosch trok van achteruit dwars over het middenveld. De verdediger besloot zijn actie met een uitstekende pass op de rechterkant. Shercinio Ware stond vogelvrij en werkte de bal met een geplaatst schot in het doel: 1-1. Met deze stand gingen beide teams rusten.

Na de pauze gaf De Volewijckers meer gas en was er de drang meer naar voren te gaan. Maar het spel was niet goed genoeg. Moeiteloos hield Rood-Wit zich staande. Er moest in de 70ste minuut een cruciale fout van de bezoekers aan te pas komen, die De Volewijckers aan de voorsprong hielp. Na balverlies op het middenveld werd met een dieptepass Seranio Austin aangespeeld en de aanvaller schoot de bal binnen: 2-1.

Rood-Wit bleef loeren op zijn kansen. Vijf minuten later kregen de Zaandammers een ultieme gelegenheid voor de gelijkmaker. Na weer slordig balverlies van De Volewijckers werd Rood-Wit midvoor Remco van den Bos weggestuurd. Hij passeerde doelman Mitchel Vincken, maar de bal snelde richting achterlijn en was voor de spits niet meer te achterhalen om in te tikken.
De Volewijckers werd met deze actie gewaarschuwd dat de partij nog niet gelopen was. Het trok weer ten aanval met wat pogingen op het doel van Rood-Wit. De bevrijdende derde goal viel echter pas drie minuten voor tijd. Invaller Tarik Karim gaf vanaf de rechterflank een voorzet die Austin met een kopbal inknikte: 3-1. Met deze belangrijke drie punten is De Volewijckers koploper, met twee punten voorsprong op Fortuna Wormerveer. De concurrent speelde 0-0 tegen Blauw Wit/W. Aankomende zaterdag treffen in Wormerveer beide teams elkaar in deze topper.