Home / slideshow / Moeizame zege voor WV-HEDW in Nootdorp

Moeizame zege voor WV-HEDW in Nootdorp

WV-HEDW heeft ook de tweede tegenstander uit de regio Den Haag weten te verslaan, al was het wederom moeizaam. Na de 1-0 tegen Die Haghe van vorige week, werd het nu in Nootdorp 1-2.

De Amsterdammers begonnen nog aardig, maar werden na een kwartier steeds verder onder druk gezet door de thuisploeg. Dat leverde onder andere een aantal corners op voor Nootdorp. Matthijs Kuiper greep diverse malen goed in. Halverwege de eerste helft kwam Nootdorp toch geheel verdiend op voorsprong via Jop Verhagen. Een schot dat eigenlijk een beetje mislukt oogde, eindigde na een rare stuit in het doel achter Kuiper. Na de 1-0 ging WV-HEDW wat meer voetballen. Roy van Essen werd een paar keer goed diep gestuurd. Eén keer kwam Michael de Leeuw ver uit zijn doel en kon Van Essen hem voorbij, maar de bal eindigde uiteindelijk niet in het doel. Ook Joost Heij was dichtbij een goal, toen hij uit een corner van Kick van Aelst met het achterhoofd net naast kopte.

Toch was de 1-0 ruststand een terechte en vlak na hield Kuiper WV-HEDW goed in de wedstrijd, met een knappe redding op de inzet van A.J. Mercera. Een paar minuten later zag Kuiper er even niet goed uit, toen hij de bal inleverde na een terugspeelbal, maar gelukkig voor de Amsterdammers liep het goed af. Vlak daarna wist WV de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Na een inworp van Rida Najib gaf Jack van Moerkerk de bal voor vanaf links en kopte Joost Heij keurig binnen. Daarna was WV-HEDW de betere partij en volgden er nog wat mogelijkheden, zoals een schot van Van Aelst dat door de keeper gekeerd werd. Het harde werken van de ploeg van Marcel Valk werd halverwege de tweede helft beloond met de 1-2 van Steven Knijnenburg, die scoorde uit een voorzet van Mick van Moerkerk.

Nootdorp gaf zich echter niet gewonnen en kreeg ook diverse mogelijkheden op de gelijkmaker, soms geholpen door het slordig spelende WV, dat zelf ook verzuimde de wedstrijd op slot te gooien. Diverse kansen voor Van Essen gingen er niet in en het was nog even de vraag of de bal niet op de stip had gemoeten toen Heij werd vastgehouden in het strafschopgebied. In de slotminuten fungeerde Nootdorp-doelman Michael de Leeuw fungeerde zo’n vijf minuten lang als extra aanvaller, want Nootdorp kreeg kans na kans via een vrije trap en meerdere corners. Gescoord werd er niet meer en zo trok WV-HEDW wel weer drie punten over de streep.

Volgende week staat een bezoek aan Broek op Langedijk op het programma. Ook tegenstander BOL wist beide duels tot nu toe te winnen en staat op doelsaldo bovenaan in Zaterdag 1a.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)