Home / slideshow / Moeizame zege voor WV-HEDW op Spartanen
Marcel Valk WV-HEDW

Moeizame zege voor WV-HEDW op Spartanen

WV-HEDW kreeg zaterdagmiddag Spartanen op bezoek, een zondag tweedeklasser. Toen na dertien minuten al een 2-0 stand op het scorebord stond, leek het een makkelijke middag te worden voor de Amsterdammers. Niets bleek minder waar en uiteindelijk stond er een 3-2 stand op het scorebord.

Al na vijf minuten kon WV-HEDW voor het eerst juichen. Nadat Damien de Vegt de bal veroverde en Joost Heij bereikte, was het al meteen raak. De spits kreeg snel daarna een goede mogelijkheid op zijn tweede goal, maar lobte de bal over het doel. Toch was het zoals gezegd al snel 2-0. Nadat Tim Correia ontsnapte aan de Spartaanse verdediging bereikte hij Van de Vegt, die opnieuw een goal van Heij inleidde. Een monsterscore leek in de maak, maar ook Spartanen kreeg kansen. Zo schoot Davey Stam halverwege de eerste helft over. Die kans werd echter weer opgevolgd door een Amsterdamse kans, maar de inzet van Correia ging via de doelman over. Voor rust wist WV echter niet meer te scoren, terwijl dat Spartanen wel lukte. Nadat Noud Schartman was behandeld voor een blessure, moest hij meteen weer aan de bak. Job Zuiker was hem te snel af en schoot de 2-1 binnen. Nog voor rust werd het ook 2-2, toen Dylan Zuiker een corner van Job Zuiker binnen kopte.

Na rust moest WV-HEDW op zoek naar mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Correia was twee keer dicht bij. Een vrije trap ging over, een volgende doelpoging net voorlangs. Maar met een uur op de klok was het opnieuw de tandem Van de Vegt – Heij die voor een goal zorgde: 3-2. Het lukte echter niet om de voorsprong te vergroten, waardoor het spannend bleef. Tien minuten voor tijd was Matthijs Kuiper geklopt, maar bood de paal redding. Zo bleven de drie punten in Amsterdam.

Volgende week gaat WV-HEDW op bezoek bij Marken, dat met 5-0 verloor van AFC ’34. Bij winst op Marken is de ploeg van Marcel Valk dus al verzekerd van de knock-outfase.

Send this to a friend