Zaoudi, hier op archiefbeeld, stopt voorlopig als voetbaltrainer.

Mohad Zaoudi aan de slag bij HBOK

De ambitieuze Mohad Zaoudi gaat in het seizoen 2023-2024 aan de slag als trainer-coach bij de selectie van Eerste klasser HBOK. Zaoudi, in het verleden langdurig actief bij onder andere ZOB, en dit seizoen aan het roer bij AFC (ZA 1), tekent een contract voor één seizoen in Zunderdorp. HBOK is op zijn beurt erg verheugd Zaoudi te hebben vastgelegd.

Zaoudi heeft het enorm naar zijn zin bij AFC Zaterdag, beschikt over een team met veel goede spelers en AFC is zijn club: “Ik ben al drieëntwintig jaar lid van AFC, doe dit seizoen de zaterdag 1. Aan het begin van dit seizoen kregen we een grote teleurstelling te verwerken, een fikse domper. Ik moest nota bene uit de media vernemen dat we niet kunnen promoveren. Dat is enorm rot. Goed, wij zijn een opleidingsteam naar het eerste elftal van de zondag toe. Beschikken over veel talent en er komt meer aan. Door een in mijn ogen stomme regel van de KNVB mogen we niet uitkomen op een hoger niveau. We staan nu bovenaan, hebben een fantastische ploeg. Als zo’n regel ineens wordt ingevoerd, vlak voor de competitie start, voelt dat als een heel koude douche voor mij”.

“Ik ben trainer-coach geworden met een ambitie. Ik wil altijd voor het hoogste gaan. Op een hoger niveau spelen. Ik ben een trainer die probeert om uit elke speler en het team het maximale te halen. Het liefst was ik met AFC gepromoveerd, maar dat is geblokkeerd. We hebben zaterdag jl. een periodetitel gehaald, zonder enige franje. Normaliter is dat reden voor een feestje en is iedereen blij. We gaan vol voor het kampioenschap bij AFC, dat lijkt me duidelijk”.

“Het voelt voor mij een beetje als ontslag bij AFC, maar dan door de KNVB. Dat geldt niet alleen voor ons, ook voor Koninklijke HFC. Veel Amsterdamse clubs en omliggende verenigingen gaan nu vissen in de AFC vijver omdat we goede spelers hebben. Zo wordt AFC meer een opleidingsclub voor de rest van Amsterdam. Je kunt het spelers niet kwalijk nemen dat ze op een gegeven moment om zich heen gaan kijken. Spelen zonder perspectief willen ze liever niet. Het zijn allemaal gedreven sportmensen”.

Dat het een streep door de rekening is, opent ook weer andere deuren. HBOK pakte door en benaderde de trainer-coach. “Het is een sportieve keuze en redelijk snel gemaakt. Ik wil uitgedaagd worden, de spanning voelen, en bij HBOK spelen we ook echt ergens voor. Liefst natuurlijk voor promotie in de toekomst, maar lijfsbehoud is de eerste prioriteit dit seizoen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat gebeuren. Ik ken de vereniging heel goed, met ZOB heb ik regelmatig tegen ze gespeeld en de contacten zijn warm. Mijn intentie is altijd om langdurig bij een club te zitten om zo te kunnen bouwen”, sluit Zaoudi af.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)