Mohamed Hadra strijdt met ZSGOWMS voor promotie: “Trots op elkaar”

De zaterdagselectie van ZSGOWMS maakt zich op voor de finalestrijd in de nacompetitie. Na een overwinning op Candia ’66 (2-1) lijken de Amsterdammers klaar te zijn voor de derde klasse, al moeten ze dan wel winnen van VVA/Spartaan.

Na 22 wedstrijden eindigde ZSGOWMS met een periodetitel op de vierde plaats in de competitie, waardoor het de nacompetitie inging. Afgelopen weekend zou het beginnen tegen VVIJ, maar door het verschuiven van hun eerste elftal besloot de vereniging de wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan. Het zorgde ervoor dat ZSGOWMS zich met een 3-0 overwinning kwalificeerde voor de halve finale, waarin Candia ’66 te wachten stond.

ZSGOWMS had het dinsdagavond allerminst eenvoudig tegen de opponent. Het duel ging op en neer, waarbij beide ploegen tot kansen kwamen. Pas in de tweede helft waren er echter pas doelpunten te zien. Marouan El Kassami was de doelpuntenmaker namens de thuisploeg. Vervolgens maakte Candia ’66 echter de gelijkmaker, waardoor de clubs de verlenging leken in te gaan. Een paar minuten voor tijd was het Arabi El Abdessadak die de wedstrijd besliste: 2-1.

Het betekent dat ZSGOWMS nog altijd in de race is voor promotie naar de derde klasse, een gevecht waar hoofdtrainer Mohamed Hadra optimaal van geniet. “Ik heb veel geloof in hen”, laat hij weten. “Iedereen wil elke wedstrijd winnen en we zijn trots op elkaar. Dan gaat het niet alleen om de spelersgroep, maar ook om mijn assistent Youssef Ghazaouat. Bij iedereen merk ik de gedrevenheid die we nodig hebben.”

Hoewel er dus een sleutelduel op het programma staat, merkt Hadra weinig spanning binnen zijn selectie. “Ik denk dat we het dit jaar goed hebben gedaan en dat geeft vertrouwen voor komend weekend. Het zou voor mij én het team een beloning zijn als we weten te promoveren. Ik weet zeker dat we tegen VVA/Spartaan alles gaan geven om te winnen. Iedereen wil graag naar de derde klasse toe.”

Tekst: Jordi Smit