Monnickendam haalt Daan Pruim terug van De Dijk

Het is Monnickendam gelukt om Daan Pruim na twee seizoenen terug te halen naar Sportpark Markgouw. De 23-jarige voetballer speelde de laatste twee jaar voor ASV De Dijk, maar kon de lokroep van zijn oude club niet weerstaan.

Pruim besloot in de zomer van 2019 een stap voorwaarts te maken. Waar hij met Monnickendam in de eerste klasse speelde, kon hij met De Dijk voor het eerst in de Hoofdklasse acteren. “Ik heb in Amsterdam echt een top tijd gehad”, vertelt Pruim, die bij De Dijk met een positiewisseling te maken kreeg. “In de eerste seizoenshelft speelde ik bij De Dijk nog gewoon als centrale verdediger, waarna de trainer (Kees Oostermeijer, red.) mij in de spits zette. Vervolgens hadden we een reeks wedstrijden die we wonnen, waardoor ik voorin bleef spelen. Gelukkig speelde ik vroeger in de jeugdafdeling al weleens als aanvaller. Ik wist kortom wat de trainer van mij verwachtte.” Na twee jaar keert hij echter weer terug naar Monnickendam. Martijn Kaars, de nieuwe assistent van de Zaterdag 1 en speler van FC Volendam, speelde daarin een belangrijke rol. “Met hem speelde ik vroeger samen bij Monnickendam. Martijn zei vaak: ‘Als ik ooit ergens trainer word, dan haal ik je.’ Hij heeft zich aan zijn woord gehouden.”

Bij Monnickendam staat aankomend seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de groep. Onder leiding van Adri Looijen is het de bedoeling dat Pruim weer een aantal linies naar achteren gaat en als centrale verdediger een belangrijke rol gaat spelen in de eerste klasse. “Ik zie mijn terugkeer bij Monnickendam absoluut niet als stap terug, omdat ik bij mijn oude club weer nieuwe uitdagingen kan creëren. Met mijn Hoofdklasse-ervaring kom ik natuurlijk op een bepaalde manier binnen en moet ik mezelf bewijzen. Bovendien moet ik weer hard vechten voor mijn plekje achterin. Mijn ambitie blijft om ooit nog een stap omhoog te maken.” Monnickendam had het de laatste twee seizoenen lastig in de eerste klasse, maar hoopt komend seizoen constanter te worden in de prestaties. Samen met broer Tom hoopt hij dat te bereiken. “Hij is nu 30 jaar, waardoor het de laatste mogelijkheid was om nog eens samen te spelen. Ik ben blij dat we vanaf deze zomer weer samen in één team zitten.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)