Home / Zaterdag 1a / Monnickendam krijgt na rust pak slaag van koploper Scherpenzeel

Monnickendam krijgt na rust pak slaag van koploper Scherpenzeel

Monnickendam ontving afgelopen zaterdag de koploper in de eerste klasse, Scherpenzeel. Monnickendam moet in deze fase op punten jacht want de degradatiezone dreigt, maar of dit kon tegen de koploper was een ijdele hoop.

Monnickendam kon het de eerste helft nog wel bijbenen, maar Scherpenzeel was voetballend beter. Op een afgekeurde goal na stond het vizier echter niet op scherp bij de bezoekers en vlak voor rust kreeg Milco Binken nog een dot van een kans om Monnickendam tegen de verhouding in op voorsprong te zetten.

Hoe anders was het na de thee, Scherpenzeel had in de rust het vizier scherp gesteld en viel de droom van Monnickendam om stiekem een puntje over te houden in dit duel in duigen. Het was in de 53ste minuut Marien van Roekel die de bal kansloos voor keeper Dani Koster in de hoek schoof. Vijf minuten later was het weer raak: Ali Edan schoot de 0-2 binnen. Tien minuten later was het weer Ali Edan en het was 0-3. Monnickendam was machteloos in de zelfde minuut werd het drama nog groter. Het werd 0-4 door Kevin Sissing de gifbeker moest voor de Monnickendammers helemaal leeg gedronken worden. In de slotminuten was het Ismael Ouaddouh die ook nog tweemaal mocht scoren en de eindstand op 0-6 bracht.

Een vernederende uitslag voor Monnickendam, dat zelf moeizaam scoort en hard aan de bak moet om zich te handhaven.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

Tekst: Jan Slaats

Foto: Rob Schiedon

Send this to a friend