Monnickendam laat Arsenal na doelpuntenfestijn met lege handen achter

Arsenal heeft de achterstand op koploper Monnickendam niet kunnen verkleinen. De ploeg van Imro Wielkens ging in een aantrekkelijk duel met 4-5 onderuit en zakte bovendien naar de vierde plek in de zaterdag tweede klasse A.

Na vijf minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Jeffrey Gits (vorig seizoen HBOK). Niet veel later werd de stand alweer gelijk getrokken. Een combinatie met Mick Hurks zorgde ervoor dat Rico Hoeboer de 1-1 kon maken. Toch kwam Arsenal opnieuw achter. Uit een indraaiende vrije trap tekende Robin Schaaf voor de 1-2.

Wederom liet een Amsterdamse gelijkmaker niet lang op zich wachten. Een soortgelijke situatie als de 1-1 betekende een tweede treffer van Hoeboer: 2-2. Nog binnen het halfuur kwam de thuisploeg zelfs aan de leiding. Via de doelman en de lat kwam de bal terecht bij Hurks, die deze in het lege doel kon koppen. Qua scoreverloop leek het in de eerste helft op een korfbalwedstrijd, want in de 34ste minuut viel alweer de zesde goal. Gits bekroonde een mooie individuele actie met de 3-3.

In de tweede helft volgde een fase waarin er meer balans was tussen beide ploegen. Er werden door Arsenal wel een aantal goede mogelijkheden gecreëerd, maar de bal wilde er niet in. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Uit een goede counter rondde Tom Pruim af: 3-4. Een benutte strafschop van invaller Abdelhamid El Maaliti zorgde in de 85ste minuut voor een nieuwe gelijke stand.

In de slotminuten koos Wielkens ervoor vol voor de overwinning te gaan, in plaats van het punt te koesten. Dat pakte slecht uit. Een tegenaanval van Monnickendam leidde de 4-5 van Schaaf in. “In deze fase van de competitie, met het aantal punten dat we al hebben, vonden we het niet nodig om de 4-4 te consolideren. We hebben alles-of-niets gespeeld en dat is uiteindelijk verkeerd uitgepakt.” De oefenmeester staat nog steeds achter die keuze. “Die gok hebben we op het einde bewust genomen omdat we al genoeg punten hebben gepakt om alles of niets te spelen.”

De Amsterdammers komen voor de winterstop nog één keer in actie. Het duel tegen OSV, dat eigenlijk voor zaterdag 19 januari gepland wordt, wordt volgende week (22 december) al afgewerkt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek