Monnickendam met fantasie-elftal langs Woudenberg

Zaterdag stond voor Monnickendam een belangrijke uitwedstrijd bij Woudenberg op het programma. Hoewel Monnickendam flink wat personele problemen heeft, werd er gewonnen: 1-3.

Linksback Danny Persijn is voor drie wedstrijden geschorst, wegens de direct rode kaart tegen FC Breukelen. Persijn is dus tot aan de winterstop geschorst. Daarnaast ontbrak Jan Pieter van der Vis met een knieblessure en is Barrie de Wolf op vakantie. De hele achterhoede moest dus worden omgezet. Tom Pruim, normaal gesproken spits, stond zaterdag rechtsback. Mark van Geemen startte in het centrum en Mark Root als linksback. Root moest zich echter na 10 minuten al laten vervangen met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Kay Rensen.

Ook Woudenberg had echter te maken met blessures en dat gaf Monnickendam hoop. Het werd al snel duidelijk dat Monnickendam hier niet hoefde te verliezen en. De ploeg creëerde diverse kansen, maar de Woudenberg-keeper Mike van der Vaart hield zijn doel schoon. Kid Ronday strandde telkens op deze Van der Vaart. Na een half uur spelen was het dan toch raak. Kid Ronday gaf een slim steekballetje op de snelle Jefferey Gits, die hier wel raad mee wist en passeerde Van der Vaart: 0-1. Op slag van rust kreeg Monnickendam een domper te verwerken. Uit een vrije trap was het Joey Kooij die de gelijkmaker scoorde.

De tweede helft begon Woudeberg met veel energie en dat leverde al direct een levensgrote kans op, maar deze werd op de doellijn gered. Vijf minuten later was het Milco Binken die de veel te ver uit zijn goal staande keeper verraste. Binken frommelde de bal in de goal en het stond weer 1-2. Woudenberg mocht net als Monnickendam geen punten verliezen en nam meer risico om alles of niets te spelen. De Woudenberg-keeper was vaak bij de middenlijn te vinden om meer druk op de Monnickendammers te zetten, die de bal moeilijk weg kregen uit de verdedigingslinie. Monnickendam-keeper Koster had in de gaten dat de bal snel naar de snelle spitsen moest en dat lukte hem. Met een verre uittrap bereikte hij Gits en die wist er wel raad mee. Na een uur spelen bracht hij de stand op 1-3. Gits wilde vervolgens zijn hattrick maken en zag de totaal vrijstaande Ronday over het hoofd. In plaats van hem te bereiken schoot hij in het zijnet. Woudenberg bleef daardoor tot het eind knokken om dat zij er nog in geloofden, maar gescoord werd er niet meer. Eindelijk kon Monnickendam na vijf nederlagen met drie punten mee in de bus naar huis.

Tekst: Jan Slaats

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)