Monnickendam stuurt OFC (zaterdag) terug naar derde klasse

Het verblijf van OFC in de zaterdag tweede klasse A is beperkt gebleven tot één seizoen. De Oostzaners hebben al het hele seizoen de rode lantaarn in handen en koploper Monnickendam liet met een geflatteerde en doelpuntrijke 2-9 het doek definitief vallen over de hekkensluiter.

Na vijf minuten kreeg de thuisploeg de eerste tik te verwerken toen Kid Ronday de score opende. Toch vocht OFC nog voor zijn aller, allerlaatste kans en kwam rond het halfuur brutaal op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kopte Guido Lust raak. Lang kon de thuisploeg niet van deze gelijke stand genieten. Nog voor de rust zorgden Samir Moustafa en Ronday ervoor dat Monnickendam een 1-3 voorsprong nam.

De tweede helft moest OFC met tien man – doelman Davey Clements liep tegen een onterechte tweede gele kaart aan – de achterstand zien weg te poetsen. Dat leek het goed naar op weg, want na een uur spelen bracht aanvoerder Eduard Lulaj de spanning terug met de 2-3. Echt dichterbij kwamen de gastheren niet. Mark Root en Jeffrey Gits zorgden ervoor dat Monnickendam weer een ruime voorsprong had. Uiteindelijk liepen de bezoekers zelfs uit naar een geflatteerde 2-9 uitslag door doelpunten van Gits, Nick Rensen, Donny Reugenbrink en Robin Schaaf.

De uitslag doet een walk-over vermoeden van de koploper bij de hekkensluiter, maar dat was zeker niet het geval. Wel is OFC nu officieel gedegradeerd. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Jan Slaats

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC