Monnickendam verliest dure punten aan FC Breukelen

Zaterdag was Monnickendam gastheer en ontving FC Breukelen. Monnickendam was gebrand op een overwinning want na vier nederlagen op rij verkeren zij in de gevarenzone.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 1a

De wedstrijd begon aftastend, beide partijen mochten niet verliezen. In de eerste minuut werd aan Monnickendam al de gele kaart getoond, Jesse Braspenning was de pineut in de ogen van scheidsrechter de Haan. Na vijftien minuten was de eerste kans voor Breukelen, Mike Versloot kopte de bal op de paal. Verder gebeurde er weinig. Geen echte kansen voor beide partijen, tot vlak voor rust in de 41ste minuut uit en corner Breukelen op voorsprong kwam. Falco van Doorn kreeg de bal op zijn achterhoofd geschoten en de bal verdween in het Monnickendam-doel keeper Koster was kansloos.

Na de rust begon Monnickendam furieus om de stand weer recht te trekken, maar Monnickendam kon voorin weinig potten breken. Omdat Monnickendam alles of niets ging spelen kreeg FC Breukelen meer ruimte en de snelle Mike Versloot ontglipte meerdere keren aan de Monnickendam verdediging, maar was onzorgvuldig in de afwerking in de 50ste minuut omspeelde hij keeper Koster, maar kon Danny Persijn nog redding brengen op de doellijn. Vijf minuten later schoot hij op de paal. Monnickendam bleef aandringen en dat resulteerde in de 67ste minuut in de gelijkmaker. Invaller Milco Binken kon een fout in de Breukelen defensie afstraffen en scoorde de gelijkmaker1-1. Lang kon Monnickendam niet genieten van deze situatie.

In dezelfde minuut kwam Breukelen weer op voorsprong Daniel Koops maakte de geboden kans goed af 1-2 een minuut later was het dan toch Mike Versloot die Monnickendam de nekslag gaf 1-3 in de 70ste minuut. Daarna was het even chaos. Scheidsrechter de Haan deelde twee rode kaarten uit aan Monnickendam en Breukelen. Tien minuten later was het weer Mike Versloot die de 1-4 in het Monnickendam-net schoot. Twee minuten later profiteerde weer invaller Milco Binken van een misverstand in de Breukelen verdediging en maakte de 2-4 dat tevens de eind uitslag was. Volgende week speelt Monnickendam een uitwedstrijd in en tegen Woudenberg.

Tekst: Jan Slaats