Monsterscore voor Buitenboys tegen Blauw-Wit (2-13)

In de zaterdag derde klasse B had Blauw Wit een duidelijke offday. Op alle fronten kwam men te kort en het Almeerse Buitenboys strafte dat genadig af. De Amsterdamse ploeg kon de gehele wedstrijd geen potten breken en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden.

In de derde minuut was het Collins John die uit een hoekschop van Chris Kommers Buitenboys op voorsprong kopte: 0-1. Zes minuten later maakte de thuisclub de 1-1 en maakte men het Buitenboys bij vlagen toch wel lastig, maar daarna was het hek van de dam. Mitchel Martens maakte na goed werk van Rowdy Moorman en Shazaib Aurangzaib de 1-2. Voor de rust keek de Amsterdamse ploeg al tegen een 2-7 achterstand aan. Collins John had op dat moment al een hattrick op zijn naam staan, Rowdy Moorman (twee keer) en Mitchel Martens hadden voor de andere goals gezorgd. Bovendien kwam Blauw-Wit voor rust ook nog eens met tien man te staan.

Afspraken

In het tweede bedrijf ging Buitenboys door met scoren. De afspraken in de rust werden goed uitgevoerd en de Almeerders lieten de score verder oplopen. Moorman scoorde nog tweemaal, waarmee hij zijn totaal van die middag op vier bracht. Ook Martens maakte er nog twee en kwam zo aan een hattrick. De andere goals kwamen van Zoe Visser en Calvin Verbrugge.

Een uitstekend begin dus voor Buitenboys, dat na een speelronde fier aan kop gaat in zaterdag 3b. Buitenboys-trainer Mark Steur: “Met het technische goede spel van Blauw Wit hadden we soms wel moeite. Ze maakten het ons af en toe lastig, maar later herpakten we ons en na de rust liepen we simpel weg en werd de uitslag groot.” Komende zaterdag krijgt Buitenboys bezoek van sv Kadoelen. Blauw-Wit mag tegen Amstelveen/Heemraad op zoek naar eerherstel.