Monsterzege brengt De Volewijckers op drempel van het kampioenschap

De Volewijckers is nog maar één overwinning verwijderd van het kampioenschap in Zaterdag 4b. Tegen RCZ was het zaterdagmiddag prijsschieten voor het team van trainer Frank Schuitemaker: 11-0. De koploper waande zich op een kermis in een schiettent met uitblinker Issam el Bakkali als beste schutter met vijf doelpunten.

Al in de eerste minuut gingen bij RCZ de alarmbellen af. Na een snelle aanval van De Volewijckers was er meteen een redding van de doelman, na een schot van middenvelder Tarik Karim. Uit de hoekschop daarop kopte verdediger Reda el Kouaa rakelings naast de paal. Het duurde tot de 14e minuut voor de openingstreffer viel. Na een slalom van El Bakkali door de defensie van RCZ was het prijs met een laag schot. Het werd de middag voor de buitenspeler. Na 25 minuten spelen knalde El Bakkali op de lat. Twee minuten later was het voor El Bakkali, na een prachtige steekbal van Madjerno Baal, wel raak. Het was de opmaat voor een zuivere hattrick. Na 35 minuten was zijn derde doelpunt een feit; hij trof het doel met een klassieke peer die keihard tegen het net plofte. Drie minuten voor rust stond topscorer Seranio Austin aan de trekker voor zijn lang gekoesterde twintigste competitiedoelpunt.

Na rust verraste RCZ met de eerste aanval van de tweede helft met een bal op de paal. Maar verder had RCZ zijn kruit wel verschoten. Met schoten op paal en lat werd de scoringsdrift van De Volewijckers nog even gestild. Maar in de 65e en 73e minuut liet ‘Circus’ Bakkali zijn vlijmscherpe voetjes los met doelpunten vijf en zes. Het laatste kwartier was het echt kat en muis en werd de rode loper door RCZ voor de aanstaande kampioen uitgerold. De deur ging bij RCZ wagenwijd open en De Volewijckers liep uit naar de monsterscore van 11-0. De doelpuntmakers waren met afstandsschoten van tweemaal jeugdspeler Karim Boubaouch, tweemaal Damiro Spier en via een snelle combinatieaanval verhoogde Austin zijn saldo naar 21 doelpunten.

Voor De Volewijckers is de volgende wedstrijd een uitwedstrijd tegen WSV’30. Bij een zege kunnen de groen-witten de champagnekurken laten knallen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4b