Monsterzege voor WV-HEDW op concurrent SJC

Een belangrijk duel voor WV-HEDW op Sportpark Middenmeer, want concurrent SJC uit Noordwijk kwam op bezoek. De verschillen op de ranglijst tussen de clubs zijn klein. De Amsterdammers hebben 17 punten, terwijl SJC er 19 heeft. Een zege voor WV-HEDW is broodnodig, gezien de plek op de ranglijst. En er kwam een ruime zege. Bij rust stond het 4-0 en de eindstand was zes tegen nul.

Vorige week werd er met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij DHSC. Ten opzichte van dat duel had trainer Tijs Schipper enkele wisselingen in de basis doorgevoerd. Verdediger Oscar Abouseada ontbrak bij de selectie, maar ook Lancine Bamba was er deze week niet bij. Hun plek in de basis werd overgenomen door Rida Najib en Max Dekker.

Binnen tien minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Een goede steekpass, waarvoor door SJC werd geappelleerd wegens buitenspel, kwam bij Tim Correia. Hij hield het hoofd koel, dolde zijn man, en tikte binnen: 1-0. Daarna nog meer kansen voor de thuisploeg, maar het vizier stond bij de aanvallende spelers niet op scherp.

De helft vorderde en halverwege volgde een goed bedachte variant op een hoekschop. Ashraf Azzouz gaf keihard de bal laag voor. Jordy Kremers hoefde niets te doen, het toucheren van de bal was voldoende. Wel kon SJC in de omschakeling dreigend worden, maar WV-HEDW-keeper Ruben van Zandwijken hield met kunst en vliegwerk zijn doel schoon. Met meer dan een half uur op de klok al 3-0. Een vrije bal werd naar hoek gespeeld, waar vervolgens Jack van Moerkerk met een boogbal de doelman, Kevin Schelvis, verschalkte. Voor rust was het Azzouz met de treffer. Een vrije trap werd met veel effect getrapt, waardoor keeper zijn hand er niet goed achter kon krijgen.

Na rust poogden de bezoekers uit Noordwijk het tij nog te keren. Het stormpje werd door WV-HEDW glansrijk overleefd. De wedstrijd werd daarna ontspannen uitgespeeld. Invallers brachten nog hernieuwde energie en het swingde bij de Amsterdammers. Hakjes, balletjes achter het standbeen en goed positiespel volgden. Het werd nog 5-0 in minuut 83. Invaller Joost Heij speelde zich goed vrij en schoot onberispelijk binnen. Binnen de minuut nog 6-0. Romello Austin, ook een invaller, werd op de linkerflank diep gestuurd. De rappe buitenspeler faal niet oog-in-oog met doelman Schelvis: 6-0.

Volgende week zaterdag wacht voor WV-HEDW een bekerwedstrijd tegen FC Uitgeest. Die zijn actief in de zondag tweede klasse, vandaar dat er ook om 17:00 wordt afgetrapt.

Bekijk hier de stand in de Vierde Divisie A. Foto’s van het duel zijn hier te bekijken.

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)