Home / Derde Divisie zondag / Mulders verlengt bij OFC: “De locomotief is nog lang niet op volledige stoom”
Pieter Mulders

Mulders verlengt bij OFC: “De locomotief is nog lang niet op volledige stoom”

OFC heeft het contract van Pieter Mulders met een seizoen verlengd. Waar de club mede door de goede prestaties langer met de oefenmeester wilde doorgaan, was er voor Mulders eveneens geen twijfel om langer bij de club te blijven.

Mulders heeft een zeer succesvolle eerste seizoenhelft achter de rug. Met tien overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen staat hij met OFC bovenaan in de competitie. Gemert, die een plaats onder de Oostzaanders staat, heeft twee verliespunten meer. Desondanks ziet Mulders nog voldoende rek in de groep zitten. “De locomotief is op gang, maar nog lang niet op volledige stoom”, stelt hij. “We zijn pas een half jaar onderweg, dus het zou vreemd zijn als alles al goed zou gaan.”

Aangezien OFC graag met Mulders door wilde gaan, besloot de club al in november met hem om de tafel te zitten. Het liet de overtuiging zien dat de vereniging graag door wil gaan op het huidige pad. “We willen samen wat moois neerzetten en daar zijn we inmiddels mee bezig. Natuurlijk had ik van tevoren nooit verwacht dat we hetgeen zouden bereiken waar we nu staan. Verschillende basisspelers zijn nieuw, waardoor het knap is dat dit team al in staat is om dit te presteren. Tegelijkertijd hebben we goed gekeken naar de spelers die van buitenaf kwamen. Daardoor is de selectie denk ik goed in balans gebleven.”

De technische staf sprak de afgelopen weken twaalf spelers, waarvan verschillende wekelijks in de basis te vinden zijn, die allemaal aangaven bij de vereniging te willen blijven. De andere spelers komen de aankomende periode aan de beurt. “We zijn zeer tevreden over de groep, waardoor we deze grotendeels bij elkaar willen houden. Anderzijds moeten we nooit weglopen voor het doorselecteren, zeker wanneer we richting de Tweede Divisie zouden gaan. Zover is het echter nog lang niet, want we hebben na de winterstop nog een hoop wedstrijden te gaan.”

Ook op andere terreinen denkt Mulders nog stappen te kunnen komen. “We moeten gewoonweg nóg professioneler te werk gaan. Dan moet je denken aan alle onderdelen van de vereniging. Daarover ben ik met het bestuur druk in gesprek.” Mocht OFC volgend seizoen in de Tweede Divisie uitkomen dan is alles erop gericht om daarin te blijven. “Er komen is vaak eenvoudiger dan er blijven, waardoor we dan een tandje erbij moeten doen. Dat kan bijvoorbeeld door spelers in de selectie te hebben die al ervaring hebben op dit niveau. Zo kunnen we een zo stabiel mogelijk elftal creëren. Eerst gaan we dit seizoen echter zo goed mogelijk afsluiten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC