Home / Algemeen / Murat Böke en ZSGOWMS per direct uit elkaar

Murat Böke en ZSGOWMS per direct uit elkaar

Zondag derdeklasser ZSGOWMS moet voor de tweede seizoenshelft op zoek naar een nieuwe trainer. Murat Böke heeft de clubleiding aangegeven het trainerschap niet meer te kunnen combineren met een nieuw werkproject. Beide partijen zijn per direct uit elkaar gegaan.

“Je weet nooit wat er op je pad komt en wanneer je links- of rechtsaf moet slaan”, verklaart Böke met gevoel voor beeldspraak. Een nieuw project in de koeriersdiensten, dat hij zelf voor drie maanden moet begeleiden, is niet te combineren met het trainen van een eerste elftal. “Op dit moment moet ik zelf alles regelen. Ook ‘s avonds moet ik werken. Dat kan ik niet combineren met ZSGOWMS en ik kon ook geen andere oplossing vinden.”

Na de met 3-0 verloren wedstrijd tegen VSV lichtte Böke het bestuur in met de mededeling dat er zich nieuwe ontwikkelingen voordeden op zijn werk. Donderdag (vandaag) besloten beide partijen per direct uit elkaar te gaan. Zo kan de oefenmeester, die bezig was aan zijn derde seizoen, zich volledig focussen op zijn werk en ZSGOWMS op zoek naar een vervanger. “We zijn goed uit elkaar gegaan”, verzekert voorzitter Henk Fritz. “Als iemand er moeite mee heeft het te combineren, kan je beter stoppen. Het er een beetje bijdoen, is ook niks. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.”

De nummer zes van de zondag derde klasse C gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer. Fritz hoopt deze voor de eerste training in het nieuwe jaar (3 januari) te kunnen presenteren. In eerste instantie wordt gezocht naar een tussenpaus om het seizoen af te maken. Böke wacht de ontwikkelingen op zijn werk af voordat hij de zoektocht naar een nieuwe club voor volgend seizoen start.

Foto: Jos Spitteler