Home / slideshow / Na 14 jaar FC Weesp keert Arno Copier terug op het oude nest bij DWS
Arno Copier

Na 14 jaar FC Weesp keert Arno Copier terug op het oude nest bij DWS

Arno Copier verlaat FC Weesp na meer dan 300 duels. In 2006 kwam hij van DWS naar FC Weesp en nu bewandelt de doelman de omgekeerde weg.

Na 14 jaar Weesp woog hij zijn opties af: “Ik ben inmiddels 41, dus stoppen was ook een optie geweest. Maar ik heb voor mezelf het gevoel dat het nog niet klaar is, ik vind het spelletje nog veel te leuk en ben nog veel te gedreven.” Op de Nieuwjaarswedstrijd van DWS vroeg trainer Patrick van Leeuwen of hij Copier eens kon bellen om te praten. “Voor ik het door had, had ik eigenlijk al ja gezegd. Ik ben de afgelopen jaren wel vaker benaderd, ook door DWS, maar zat altijd goed bij Weesp. Nu wilde ik er toch over nadenken”, vertelt hij.

Het seizoen bij FC Weesp verliep moeizaam en ook verder was het onrustig binnen de club, met onder anderen het aftreden van het bestuur: “De afgelopen jaren merkte ik dat er dingen veranderden, rond de selectie en de club. Ik begon me aan bepaalde dingen te ergeren. Daarbij heb ik een bloedhekel aan verliezen. Ik heb er vrede mee als er niet meer in zat, maar dat was de laatste tijd vaak wel het geval.” Vertrekken werd dus een optie, al speelde een langer verblijf bij Weesp toch ook nog door zijn hoofd: “Bij Weesp blijven was de makkelijkste keuze geweest, ik weet daar zeker dat ik alles speel.”

Bij DWS heeft hij die zekerheid niet, omdat daar de talentvolle Appie Ouboumalne op dit moment onder de lat staat. Ouboumalne liep al stage bij Go Ahead Eagles en zou eigenlijk eind maart stage lopen bij sc Heerenveen. De kans dat hij naar een BVO zou gaan leek dus groot. “Maar dat loopt nu door het coronavirus natuurlijk ook anders, dus misschien blijft hij wel bij DWS. In dat geval ga ik de strijd met hem aan. Dan moet ik mezelf gewoon opnieuw bewijzen en daar ben ik niet bang voor”, aldus Copier. “En als ik het niet red, dan zal ik m’n best doen om hem met mijn ervaring nog beter te maken, zo heb ik het ook bij de trainer aangegeven.”

Hij kijkt nu al uit naar het nieuwe seizoen, al baalt hij ook dat het huidige seizoen niet uitgespeeld kon worden: “Mijn laatste thuiswedstrijd was dan tegen DWS geweest, dat was helemaal mooi geweest. Maar het is niet anders. Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Weesp. De sfeer in de groep was altijd goed, ook als het sportief minder ging.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)