Home / Algemeen / Na 18 duels verliest WV-HEDW zijn ongeslagen status tegen ZOB

Na 18 duels verliest WV-HEDW zijn ongeslagen status tegen ZOB

Koploper WV-HEDW heeft een verrassende nederlaag geleden. Op bezoek bij ZOB, dat strijdt voor lijfsbehoud, gingen de Amsterdammers met 2-0 onderuit. Het was de eerste nederlaag dit seizoen.

Cruciaal was de vroege rode kaart van Nick Lammers. De scheidsrechter oordeelde dat hij een doorgesproken speler vasthield, waardoor WV al na 10 minuten met een man minder verder moest. Hoewel de bezoekers na wat omzettingen het overwicht hadden, was het ZOB dat vlak voor rust de leiding nam. Kid Ronday ontsnapte en zette ZOB op 1-0.

In de tweede helft scoorde Ronday opnieuw, maar dit keer ging de goal niet door vanwege buitenspel. Ook Colin Coenderman kreeg de kans ZOB op 2-0 te zetten, maar schoot hoog over. Aan de andere kant eindigde een inzet van Roy van Essen in het doel, maar ook hier ging de vlag omhoog voor buitenspel. Van Essen was nog een keer dicht bij de gelijkmaker, maar raakte de paal. Een minuut of tien voor tijd counterde ZOB zich na balverlies van invaller Ashraf Azzouz naar de 2-0. Dennis Jansen schoof de bal in de korte hoek. Uiteindelijk kwam ook de thuisploeg nog met tien man te staan, nadat Ronday rood kreeg voor een overtreding op Sureyo Macrander.

Het einde van de wedstrijd was toen echter al dichtbij en haalde dus niets meer uit voor WV-HEDW. Omdat ook Nootdorp verloor, houdt de koploper een voorsprong van 15 punten. ZOB stijgt dankzij de overwinning naar een veilige elfde plek in de competitie. Een fijne gedachte, in aanloop naar de derby met Monnickendam volgende week. WV-HEDW krijgt volgende week BOL op bezoek.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Archieffoto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)