Na 2-0 achterstand wint DCG van SDZ

Twee Amsterdamse ploegen hebben een lastige seizoensstart gehad in de zondag tweede klasse B: namelijk DCG en SDZ. DCG had nog maar twee punten uit vijf duels, maar had echter ook slechts vijf tegentreffers weten te incasseren. SDZ had een puntje meer verzameld, aangezien de ploeg eenmaal gewonnen had. Op Sportpark Ookmeer troffen de ploegen elkaar, waar een achtbaan van een wedstrijd volgde.

DCG kwam in de wedstrijd op een 2-0 achterstand, terwijl het zelf verzorgd speelde en de nodige kansen wist te creëren, zo had een speler van DCG de bal voor het intikken maar verzuimde dat. Bij SDZ was Mark Steur deze speelronde afwezig in verband met persoonlijke omstandigheden, hij werd dus vervangen door Mark van Beek. “We kwamen goed op een 0-1 voorsprong, terwijl DCG in de beginfase goede kansen kreeg. We hebben daar op een gegeven moment wat tegenover proberen te zetten. De tegenstander heeft echter de nodige kwaliteiten, vandaar dat we het tactisch hadden neergezet. We waren hier bestand tegen, gaan met een 0-1 de rust in.” Mike Olgers maakte de openingstreffer van de wedstrijd na goed combinatiespel. “We wilden hun grootste gevaar eruit halen en toen kwamen we in de tweede helft op een 0-2 voorsprong. Een goede veldgoal, waarbij Abdelhakim Ouadi het doelpunt maakte.”

Echter kantelde de wedstrijd daarna. Een voorzet van linksback Aimane El Guermiti dwarrelde over SDZ-keeper Valencio Josias: 1-2. De tweede treffer van de thuisploeg kwam nadat DCG de bal veroverde en Massin el Azzouzi schoot. Deze inzet werd nog wel gekeerd, maar Nassim Kattouss maakte de gelijkmaker: 2-2. Invaller Anass Benhammouch zette DCG op voorsprong, terwijl Mohamed Chih (ook een invaller) het vierde doelpunt van DCG maakte.

“Heerlijk om weer te winnen, ik was bijna vergeten hoe dat voelde”, vertelde DCG-trainer Ibrahim el Mahdioui lachend. In de eerste helft zag El Mahdioui zijn ploeg grote kansen creëren. “Het leek wel alsof het de wedstrijd tegen Soest was, daar hadden we ook meerdere grote kansen. Het was dan ook echt balen dat we met een achterstand gingen rusten. Alleen dat is ook voetbal, je kan bijna de hele wedstrijd goed spelen en toch verliezen of tegen een achterstand aankijken.” De trainer was een beetje bang dat zoiets weer ging gebeuren, vandaar dat er ook veel getraind was op het aanvallende spel op de helft van de tegenstander. “We hebben in de tweede helft veel veerkracht getoond, maar ook de wissels hebben een goede bijdrage gedaan. Dus die wil ik ook de credits geven, want ze deden het uitstekend! Ik ben dan ook zeer tevreden met de manier hoe wij vandaag op het veld stonden.”

Bij SDZ zit men in een mindere fase. Van Beek baalt daar van. “Als je 2-0 voorstaat moet je, helemaal als je op onze positie staat, dat vasthouden. Alleen komen we in bepaalde situaties terecht, zoals een soort frommelgoal tegen. Alleen ditmaal waait de bal zomaar binnen.” Hierdoor kreeg de ploeg een tegenslag te verwerken. “En dat doet wat met je en dat is lastig. Helemaal als dan ook nog de 2-2 valt. Dat is lastig in de situatie waarin we zitten.”

DCG klimt naar de negende plaats en kan volgende week tegen hekkensluiter VFC wellicht nog meer vertrouwen tanken. SDZ treft volgende week middenmoter SO Soest. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bekijk hier alle foto’s van het duel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)