Jan de Haze

Na 2 monsternederlagen nu winst voor Blauw-Wit

Na een paar forse nederlagen, uiteindelijk de eerste 3 punter van Blauw-Wit. Kadoelen was zaterdagmiddag het slachtoffer.

Het hielp dat doelman Abdel El Gourari weer aanwezig kon zijn. Dat scheelt een slok op een borrel, terwijl ook handenbinder Saifeddine El Abid weer beschikbaar was. Wel was het afwachten hoe lang enkele van blessures terugkomende spelers het vol konden houden.

Had Blauw-Wit in de eerste 2 wedstrijden de pech al heel snel achter de feiten aan te lopen, nu was het eens andersom. Binnen 5 minuten stond er namelijk een 2-0 voorsprong op het bord. Beide keren was Moustafa Boussoufa degene die mocht afronden. De eerste goal, na prima voorbereidend werk van El Abid en de tweede goal na een uitstekende rush langs de lijn en dito voorzet van de debuterende Luciano Young. De gastheren bleven de aanval zoeken, maar moesten wel oppassen voor de uitbraken van Kadoelen. Zij hadden pech dat doelman El Gourari in bloedvorm verkeerde, want hij wist enkele gevaarlijke situaties perfect op te lossen. Vlak voor rust wist aanvoerder Said Bentohami de 3-0 te maken. Na gepingel van El Abid kwam de bal voor zijn linkervoet en als een granaat vloog de bal in de verre winkelhaak. Met deze geruststellende tussenstand voor de thuisploeg brak de rust aan.

Na rust bleef Blauw-Wit in principe het betere van het spel hebben. Kadoelen bleef echter wel geloven in een beter resultaat. Helemaal toen al vlot de 3-1 werd gemaakt door Shrino Lee. Een voorzet werd van richting veranderd, waardoor deze pardoes achter El Gourari in het doel verdween. De gastheren herstelden zich en konden zichzelf verwijten dat de vele kansrijke aanvallen, door misverstanden en waarschijnlijk vermoeidheid, werden verprutst. Toen in de 65ste minuut de 3-2 viel, een fraaie voorzet vanaf de zijkant die vervolgens eenvoudig kon worden binnengeschoten door Bryan Fleysman werd het toch billenknijpen voor de (natuurlijk weinige) aanwezige Blauw-Witte volgers. Mede doordat je kon merken dat enkele gastheren op hun laatste benen liepen. Gelukkig bleek aanvaller Young van Blauw-Wit wel zijn krachten verdeeld te hebben. Op wilskracht wist hij zich langs enkele verdedigers van Kadoelen te werken en een subtiel lobje over de doelman bracht de stand op 4-2. De slotfase bracht geen wijziging meer in spelbeeld en stand.