Na 4 gelijke spelen eindelijk een zege voor Purmersteijn

Afgelopen zondag ging Purmersteijn op bezoek bij SDO in Bussum. Na 4 gelijke spelen ging Purmersteijn op jacht naar een zege, maar dat deed het wel flink gehavend. Zeven spelers ontbraken om uiteenlopende redenen, waardoor 4 spelers van de O23 mee reisden. Ondanks dat Purmersteijn flink wat spelers miste, wist het voor het eerst dit seizoen in de competitie te winnen: 3-4.

Halverwege de eerste helft kwam SDO op 1-0, al had Purmersteijn daarvoor een aantal kansen gehad op de openingsgoal. Ook de 2-0 volgde snel na onzorgvuldig verdedigen van Purmersteijn. Maar vlot daarna viel ook de 2-1, toen Rahim Abdul de aansluitingstreffer in de bovenhoek werkte. Purmersteijn was wakker en kwam via Mak Trezner op 2-2. Hij kopte binnen. 2-2 was ook de ruststand.

Na rust stond Purmersteijn verdedigend beter en wist het voor het eerst op voorsprong te komen. Rahim Abdul maakte zijn tweede goal van de middag na een goede aanval over rechts met Promes. SDO kon echter op gelijke hoogte komen en Purmersteijn kwam vervolgens ook nog met tien man te staan na een rode kaart voor Thomas Schaap. Het leek dus overleven te worden voor Purmersteijn, maar niets was minder waar. In de slotfase was het Trezner die ook zijn tweede van de middag maakte, na een foutje in de verdediging van SDO. In blessuretijd hield Purmersteijn de voorsprong vast met sterk verdedigend werk.