Home / slideshow / Na dit seizoen scheiden de wegen van IVV en trainer Gerrie Breugem

Na dit seizoen scheiden de wegen van IVV en trainer Gerrie Breugem

Hoofdtrainer Gerrie Breugem en IVV nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Breugem is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club en zijn ploeg doet het met een vijfde plek, na de promotie van vorig seizoen, niet onverdienstelijk. IVV mikt echter hoger. Zo vertelt voorzitter Denis Brouwer: “We zien nog meer potentie in de selectie en hebben de ambitie om binnen drie jaar te promoveren naar de 1e klasse.”

Zoals de meeste voetbalverenigingen rond de winterstop om tafel gaan om te evalueren en vooruit te kijken, ging het bij IVV niet anders. Over de resultaten onder de hoofdtrainer is voorzitter Brouwer te spreken: “We zijn Gerrie (Breugem, red.) enorm dankbaar voor de stap die onder zijn leiding met de selectie is gezet. IVV is gepromoveerd naar de zondag tweede klasse en we doen het als promovendus niet onverdienstelijk.’

Ook de hoofdtrainer zelf is tevreden over zijn tijd bij IVV: “Het is een prachtige tijd geweest. We zijn in mijn eerste jaar meteen gepromoveerd, terwijl IVV het jaar daarvoor ook al uit de vierde klasse kwam. We hebben tot ver in het seizoen voor die promotie moeten vechten en dat resulteerde op 20 juni eindelijk in de stap naar de tweede klasse. Met vrijwel dezelfde selectie komen we daar uitstekend uit de startblokken.”

Hogere ambities
Het afscheid ligt dus niet aan de resultaten, maar de ambitie van IVV is hoger dan de huidige tweede klasse. De voorzitter vertelt over dat streven: “We zien nog meer potentie in de selectie en hebben dan ook de ambitie om binnen drie jaar te promoveren naar de eerste klasse. We zijn als bestuur van mening dat we een andere trainer nodig hebben om aan deze ambitie invulling te geven. Wel willen we eerst onder leiding van Gerrie (Breugem, red.) en René (Stemerdink, red.) het seizoen goed afmaken.”

Ontbrekend diploma
“Het bestuur heeft duidelijk zijn ambities uitgesproken en wil dus op korte termijn naar de eerste klasse en wellicht uiteindelijk zelfs naar de Hoofdklasse. Met mijn diploma lukt dat simpelweg gewoon niet en dus besluit je na een goed overleg dat het beter is om dat voor te zijn”, aldus de hoofdtrainer die tot de zomer aanblijft.

“We gaan gewoon op dezelfde voet verder. Ik denk dat wij zeker bij de eerste vijf in de tweede klasse horen, maar dat is het wel voorlopig. Dat is als promovendus fantastisch en we gaan in de tweede seizoenshelft er alles aan doen om daarbij te blijven. Hoe de verdere toekomst eruitziet? Dat weet ik nog niet. Ik trainde tijdens mijn speler carrière ook altijd al jeugdteams en heb dus in het totaal dertig jaar achter elkaar training gegeven. We kijken wel of er een mooie uitdaging langskomt, of dat ik even wat anders ga doen”, vertelt de hoofdtrainer.

Tekst: Mitch Marinus

Send this to a friend