Home / slideshow / Na drie nipte zeges nu een grote score voor WV-HEDW: 7-0

Na drie nipte zeges nu een grote score voor WV-HEDW: 7-0

Na 3 keer te winnen met één goal verschil, lukte het WV-HEDW zaterdag tegen Zwaluwen ’30 wel om een grote score neer te zetten: 7-0.

En dat terwijl er bij de Amsterdammers met Mick van Moerkerk, Damien de Vegt (beiden geblesseerd) en Roy van Essen (verhinderd) toch best wat aanvallende spelers ontbraken. Daardoor stond Rida Najib dit keer bijvoorbeeld voorin geposteerd. De afwezigheid van deze spelers leek WV niet te deren, want al binnen het half uur stond het 3-0. Jack van Moerkerk opende met een van richting veranderd schot de score. De 2-0 en de 3-0 waren voor Joost Heij, die eerst raak kopte uit een voorzet van Jordy Dijkhuizen en vervolgens na een onderschepping zijn tweede van de middag maakte.

Niet lang na de 3-0 kreeg Zwaluwen ’30 vanaf de stip de kans om wat terug te doen, maar Matthijs Kuiper hield de inzet van Gani Meholli uit zijn doel. Daarna was het weer WV dat in de aanval ging en Heij raakte de paal. De achterstand zorgde mogelijk voor wat frustratie en Anthony Sabajo kreeg rood bij een opstootje. Met een man meer ging de thuisploeg onverstoorbaar verder en op aangeven van Oscar Abouseada completeerde Heij zijn hattrick. Vlak voor rust werd het zelfs nog 5-0, toen een vrije trap van Kick van Aelst door Steven Knijnenburg werd binnengewerkt. Ook de Amsterdammers zouden de tweede helft echter met tien man gaan spelen, nadat Najib rood kreeg vanwege een slaande beweging.

Met tien tegen tien en 5-0 op het bord was de tweede helft minder spectaculair. Al prikte Heij er vrij vlot na de rust nog een goaltje bij. In de slotfase maakte invaller Dirk van Driest er ook nog 7-0 van. De score had verder op kunnen lopen, want naast dat Heij al eerder de paal raakte, deden ook Tim Correia en Danny Blom dat.

Nog altijd de volle score voor WV-HEDW dus en nu ook nog eens met een mooi doelsaldo. Achtervolgers zijn op dit moment Argon en de verrassing Monnickendam, met beiden 10 punten uit 4 duels. Volgende week mag de ploeg van Marcel Valk proberen opnieuw een grote score neer te zetten. Het gaat dan op bezoek bij hekkensluiter Honselerdijk, dat nog puntloos is.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)